search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:21
MENU CLOSE

Βρετανία: Στέρεψαν τα βενζινάδικα – Δεν έχουν καύσιμα τα αυτοκίνητα – Ατελείωτες ουρές (Video)

28.09.2021 18:11
agglia_venzinadika-new

Ο καθηγητής ανοσιολογίας Ντάνι Άλτμαν χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί έξω από τα βενζινάδικα στη Μεγάλη Βρετανία σαν «Άγρια Δύση». Ο κορωνοϊός έχει θερίσει τους οδηγούς βυτιοφόρων και τα πρατήρια δεν μπορούν να εφοδιαστούν με καύσιμα.

Και ενώ δεν αποκλείεται παρέμβαση του στρατού για να μπει μια τάξη στο χάος, έξω από τα πρατήρια καυσίμων η εικόνα που υπάρχει είναι τεράστιες ουρές για ένα λίτρο βενζίνης, εκνευρισμός, ένταση και νεύρα από τον κόσμο. Και όχι μόνο, σε πολλές περιπτώσεις άνθρωποι πιάστηκαν στα χέρια για μια σταγόνα βενζίνης.

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις βγήκαν και μαχαίρια όπως συνέβη σε πρατήριο στο νοτιανατολικό Λονδίνο. Ένας Βρετανός, εμφανώς εκνευρισμένος από την πολύωρη αναμονή και τις ουρές χιλιομέτρων για λίγη βενζίνη, λογομάχησε με κάποιον άλλον οδηγό, χωρίς να διστάσει μάλιστα, να βγάλει μέχρι και μαχαίρι.

Το εναλλακτικό σχέδιο της κυβέρνησης έχει μπει σε εφαρμογή και ήδη 150 οδηγοί βυτιοφόρων του Στρατού λαμβάνουν τώρα ειδική εκπαίδευση ώστε να παραδίδουν βενζίνη σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις ελλείψεις. Η εκπαίδευση κρατά 5 ημέρες και ενώ αρχικά θα διατεθούν 75 οδηγοί στρατιώτες άλλοι τόσοι μένουν σε αναμονή εάν χρειαστεί.

Ο υπουργός Μεταφορών Γκράντ Σαπς είπε πως η κρίση των καυσίμων οφείλεται αποκλειστικά στην πανδημία, εξαιτίας της οποίας δεν έγιναν οι εξετάσεις πιστοποίησης οδηγών. Και συνέχισε: «Όσο πιο γρήγορα επιστρέψουμε όλοι στις κανονικές μας αγοραστικές συνήθειες, τόσο πιο γρήγορα θα επιλυθεί αυτό. Πράγματι κάνω έκκληση στους πολίτες να το κάνουν αυτό. Ειδικότερα, όχι άλλα μπουκάλια νερού στα βενζινάδικα: είναι επικίνδυνο και δεν βοηθάει»

Διαβάστε επίσης:

Άγρια επεισόδια στο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης με την κάλυψη της Χρυσής Αυγής (Videos)

Φρεγάτες Belhara: Αυτό είναι το κείμενο της συμφωνίας με το Παρίσι – Τι προβλέπει το άρθρο 2

Από το Παρίσι στην Κρήτη ο Μητσοτάκης – Στα 25-30 εκατ. ευρώ η άμεση κρατική ενίσχυση (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10