search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:56
MENU CLOSE

Από το Παρίσι στην Κρήτη ο Μητσοτάκης – Στα 25-30 εκατ. ευρώ η άμεση κρατική ενίσχυση (Photos/Video)

28.09.2021 15:43
mitsotakis-kriti-new

Στις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την υπογραφή της ιστορικής αμυντικής συμφωνίας με το Παρίσι. Ο κ. Μητσοτάκης που βρισκόταν στη Γαλλία επέστρεψε στην Ελλάδα και προσγειώθηκε απευθείας στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Στην περιοχή Χουδέτσι του Δήμου Αρχάνων Αστερουσίων βρέθηκε πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που με απευθείας πτήση από τη Γαλλία έφτασε στην Κρήτη για να δει και να ενημερωθεί από κοντά, για την κατάσταση που επικρατεί μετά τη σεισμική δόνηση χθες το πρωί.

Συνοδευόμενος από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανιδη, τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών Γιώργο Καράγιαννη, τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτερη Αυγενάκη, τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα αλλά και τοπικούς φορείς ο κ. Μητσοτάκης είδε τις καταστροφές που έχουν υποστεί κτίσματα αλλά και το οδικό δίκτυο.

Ο κ. Μητσοτάκης αυτή την ώρα βρίσκεται στο Αρκαλοχώρι και πραγματοποιεί επίσκεψη στο παλιό τμήμα της κωμόπολης όπου βρίσκονται και τα περισσότερα από τα κτίρια στα οποία έχουν καταγράφει σοβαρές ζημιές.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με κατοίκους που του εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση που βιώνουν, ζητώντας την στήριξη της πολιτείας.

Κρατική ενίσχυση 25-30 εκατ. ευρώ

Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει πλέγμα μέτρων για τις πληγείσες περιοχές που έχει ήδη ετοιμάσει η κυβέρνηση για άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι η κρατική ενίσχυση που θα καταβληθεί άμεσα στους πληγέντες υπολογίζεται στα 25-30 εκατ. ευρώ, ενώ οι μακροπρόθεσμες ανάγκες για ενισχύσεις θα προκύψουν μετά τις αυτοψίες.

Οι σχετικές διατάξεις ώστε να ενταχθούν σε καθεστώς κρατικής αρωγής οι περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν από τον χθεσινό σεισμό, τονίζουν, θα ψηφιστούν μέσα στην εβδομάδα. Ουσιαστικά επισημαίνουν ότι και στην Κρήτη, θα εφαρμοστεί το μοντέλο Καρδίτσας και Εύβοιας.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει πάγιο πλαίσιο κρατικής αρωγής και σε αντίθεση με το παρελθόν που η βοήθεια δινόταν ανάλογα με την περίπτωση και με καθυστέρηση, πλέον οι σχετικές διαδικασίες στήριξης των πληγέντων συμπολιτών μας από τις διάφορες καταστροφές, έχουν τυποποιηθεί.

Διαβάστε επίσης:

Ατύχημα με καρτ στην Πάτρα: Κερδίζει τη μάχη ο 6χρονος Φώτης – Μιλάει πλέον κανονικά

Θεσσαλονίκη: Τρένο συγκρούστηκε με φορτηγό – Ένας τραυματίας

«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:55