search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 15:02
MENU CLOSE

Αστυνομική έρευνα και δικογραφίες για fake news, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης σε 4 σάιτ και 6 λογαριασμούς σόσιαλ μίντια

28.09.2021 17:26
corona-social-media-new

Το «ηλεκτρονικό μάτι» του Νόμου, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ολοκλήρωσε προσφάτως το πρώτο μέρος της έρευνας του για την προέλευση και την ταυτότητα διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που διενεργήθηκε με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, εντοπίστηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία για τέσσερις ιστοσελίδες και για έξι λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα αδικήματα που διερευνώνται ότι έχουν διαπραχθεί είναι: Διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης.

Σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες, οι οποίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Η αρμόδια εισαγγελική αρχή εξέδωσε παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων.

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται για τις συγκεκριμένες 10 περιπτώσεις αλλά και για άλλες που μπορεί να προκύψουν.

Διαβάστε επίσης

Τηλεθέαση: Σκληρή «μάχη» στην πρωινή ζώνη – Ποιος επικράτησε

Mel Thompson: Νεκρή στα 35 της η διάσημη YouTuber (photos/video)

Άγριες Μέλισσες: Τι τηλεθέαση έκανε η σειρά στην πρεμιέρα της – Η… αναμέτρηση με τον «Σασμό»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 15:00