search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:47
MENU CLOSE

Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας το κύκλωμα απάτης κατά των αντιεμβολιαστών

26.09.2021 14:58
antiemvoliastes-new

Στο στόχαστρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει μπει για τα καλά η «φάμπρικα» εξαπάτησης αντιεμβολιαστών.

Πρόκειται για οργανωμένες κινήσεις επιτήδειων που μπαίνουν σε διαδικτυακές ομάδες αρνητών και αντιεμβολιαστών, πλασάρουν υποτιθέμενα νομικά «όπλα» εναντίον του κράτους και έτσι τους παίρνουν λεφτά.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο έχει δώσει εντολή στον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως από προέρχονται τα διαδικτυακά προφίλ που προτρέπουν σε μηνύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, μέσα σε 5 ώρες εντοπίστηκαν 9 ιστοσελίδες και ψεύτικα προφίλ για τον συγκεκριμένο σκοπό. Επίσης, στο στόχαστρο βρίσκονται και 2 φόρουμ που πουλάνε «νομικά όπλα» έναντι αμοιβής.

Εντύπωση προκαλεί ο «τιμοκατάλογος» των εν λόγω υπηρεσιών καθώς και το ότι στα συγκεκριμένα φόρουμ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ζητούν να συγκεντρωθεί το ποσό των 4.000 ευρώ για να «νοικιαστούν» δικαστικοί επιμελητές. Με δεδομένο πως οι συγκεκριμένες σελίδες εντάσσονται στη διασπορά fake news για τον κορωνοϊό, όλα δείχνουν ότι ο εισαγγελέας που θα αναλάβει την υπόθεση να αποφασίσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Την Δευτέρα, τα στοιχεία που θα συλλέξουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα διαβιβαστούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. Ο διευθυντής της υπηρεσίας, Βασίλης Παπακώστας σημείωσε στο ΣΚΑΪ για το θέμα: «Από χθες με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου ξεκινήσαμε μια έρευνα να εντοπίσουμε κάποιους, οι οποίοι χρησιμοποιώντας ιστολόγια και λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβαίνουν σε αναρτήσεις και δημοσιεύσεις, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι υπάρχουν αρκετές ελληνικές, οι οποίες ερευνώνται.

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγή ή συνέχεια για τη Γερμανία;

«Αυτόχθων ιθαγενής» πατέρας-αρνητής ζητούσε 2,7 εκατ. ευρώ, αλλά «έφαγε» 15 μήνες με αναστολή

Κορωνοϊός: Συγκλονιστικές μαρτυρίες γιατρών που νόσησαν – «Έκλεβα στο οξύμετρο», «Ξαναμαθαίνεις τη ζωή από το άλφα» (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:47