search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:20
MENU CLOSE

Δολοφονία Σάρα Έβεραρντ: Ιστορική απόφαση του δικαστηρίου, «απόλυτα ισόβια» για το δράστη

30.09.2021 18:50
old_bailey_new

Το υπόλοιπο της ζωή του στη φυλακή θα περάσει ο αστυνομικός που δολοφόνησε στις 3 Μαρτίου τη νεαρή γυναίκα στο Λονδίνο.

Σε μια απόφαση ιστορική, όσο και σπανια, κατέληξε το δικαστήριο για τον Γουέιν Κούζενς, τον αστυνομικό ο οποίος απήγαγε, βίασε, δολοφόνησε και έκαψε το πτώμα της Σάρα Έβεραρτντ, καθώς καταδίκασε τον δολοφόνο σε «απόλυτα ισόβια» (whole-life prison term), πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρόκειται ποτέ να βγει από τη φυλακή.

Η συγκεκριμένη ποινή, η οποία καθιερώθηκε μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής στη Βρετανία, επιβάλλεται πολύ σπάνια και σε περιπτώσεις ιδιαίτερα ειδεχθών εγκλημάτων, πολλαπλών δολοφονιών, δολοφονιών αστυνομικών ή φυλάκων, κλπ. Ωστόσο, ο δικαστής του Κούζενς δεν φάνηκε να διστάζει.

Credit: MetPolice

«Άσχετα από το γεγονός ότι δηλώσεις ένοχος, δεν έχω δει καμία απόδειξη αληθινής μετάνοιας από την πλευρά σου. Αντιθέτως, βλέπω αυτολύπηση και προσπάθεια να περιορίσεις τις συνέπειες της πράξης σου», είπε στον δολοφόνο αστυνομικό.

Προσέθεσε δε ότι «η κατάχρηση της εξουσίας ως αστυνομικός, προκειμένου να απαγάγεις, βιάσεις και σκοτώσεις ένα μοναχικό θύμα είναι εξίσου σοβαρή με ένα φόνο για πολιτικούς θρησκευτικούς ή ιδεολογικούς σκοπούς, καθώς όλα αυτά επιτίθενται σε διαφορετικές πτυχές των θεμελίων του δημοκρατικού τρόπου ζωής μας».

Σημειώνεται ότι μετά το τέλος της δίκης και την ανακοίνωση της απόφασης, η διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Κρεσίντα Ντικ, δήλωσε ότι ο Κούζενς «τραυμάτισε ένα δεσμό εμπιστοσύνης» ανάμεσα στην αστυνομία και τους πολίτες και έκανε λόγο για «τεράστια προδοσία σε όσα αντιπροσωπεύει» η αστυνομία.

Photo: Wikipedia

Διαβάστε επίσης

Η Κίνα «πετάει το γάντι στις ΗΠΑ»: «Ας συναντηθούμε στον ουρανό»

Χάος στη Βρετανία: Απειλούμενο είδος οι οδηγοί φορτηγών – Προειδοποιούν για αύξηση των τιμών

Νικολά Σαρκοζί: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους για παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας το 2012

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10