search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:24
MENU CLOSE

Η Κίνα «πετάει το γάντι στις ΗΠΑ»: «Ας συναντηθούμε στον ουρανό»

30.09.2021 16:34
J-20_new

Η Κίνα, όχι μόνο δεν φοβάται την τεχνολογική εξέλιξη των οπλικών συστημάτων των ΗΠΑ, αλλά δηλώνει έτοιμη να απαντήσει σε οιαδήποτε πρόκληση.

Αυτό συνάγεται από δήλωση κορυφαίου αξιωματικού της κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος κατ’ αυτό τον τρόπο σχολίασε τη δήλωση του υφυπουργού Αεροπορίας των ΗΠΑ, Φρανκ Κένταλ, ο οποίος δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η Αμερική θα αναπτύξει όπλα που «θα τρομάξουν την Κίνα».

Στο πλαίσιο αυτό ο υπαρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, Γουανγκ Γουέι, δήλωσε σε πρόφατη εκδήλωση όπου παρουσιάστηκαν τα νέα αεροπλάνα της Κίνας, ότι «έχω να πω μόνο ότι αν δεν μας φοβούνται, ας μας συναντήσουν στον ουρανό».

Παράλληλα, ο Γουανγκ σημείωσε ότι «το κινεζικό Πολεμικό Ναυτικό είναι ικανό και βέβαιο ότι θα διασφαλίσει την εθνική ασφάλεια και θα υπερασπίσει την (σ.σ. εδαφική) ακεραιότητα, προσφέροντας ταυτόχρονα και στην παγκόσμια ειρήνη».

Υπενθυμίζεται εδώ ότι πρόσφατα ΗΠΑ, Βρετανία και Αυστραλία προχώρησαν στη συμμαχία AUKUS με το βλέμμα στραμμένο στην Κίνα, καθώς η Ουάσινγκτον θεωρεί ως πιθανό το σενάριο σύγκρουσης με το Πεκίνο για το ζήτημα της Ταϊβάν, την οποία η Κίνα θεωρεί ως τμήμα της.

Αναλυτές θεωρούν ότι η κίνηση αυτή της Ουάσινγκτον γίνεται με στόχο να μπορεί να κινητοποιήσει -αν χρειαστεί- κι άλλες τοπικές δυνάμεις στην περιοχή του ΙνδοΕιρηνικού, χωρίς να χρειάζεται να απευθυνθεί σε μεγαλύτερες και πιο δυσκίνητες συμμαχίες, όπως είναι το ΝΑΤΟ ή οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ.

Photo: Wikipedia

Διαβάστε επίσης

Χάος στη Βρετανία: Απειλούμενο είδος οι οδηγοί φορτηγών – Προειδοποιούν για αύξηση των τιμών

Νικολά Σαρκοζί: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους για παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας το 2012

Πoύτιν: Έφερε καλλονή διερμηνέα για να «χαζέψει» τον Τραμπ (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:23