search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:10
MENU CLOSE

Πoύτιν: Έφερε καλλονή διερμηνέα για να «χαζέψει» τον Τραμπ (Photos/Video)

30.09.2021 11:35
putin-interpreter-a

Η πολιτική «τέχνας κατεργάζεται». Ή αλλιώς στην πολιτική όλα επιτρέπονται. Αυτό , ίσως, να σκέφτηκε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν όταν επέλεξε την μεταφράστρια του σε συνάντηση που είχε με τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.  

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Ρώσος πρόεδρος έφερε μια ελκυστική γυναίκα ως μεταφράστρια σε συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Οσάκα το 2019.

Εκτίμησε τις γνώσεις της στα αγγλικά; Θεώρησε ότι είχε πάρει με καλό βαθμό το Proficiency ; Πίστευε ότι είχει ιδιαίτερη κλίση στο λεξιλόγιο της διπλωματίας; Η απάντηση είναι όχι.

Το κριτήριο για την επιλογή της ήταν η εξωτερική της εμφάνιση. Σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα ο Πούτιν θεώρησε ότι η αδιαμφισβήτητη ομορφιά της θα μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή του Αμερικανού ομολόγου του.

Πηγή των δημοσιευμάτων είναι πρώην γραμματέας του Λευκού Οίκου, η Στέφανι Γκρίσμαν η οποια ισχυρίζεται ότι μία πρώην ανώτερη διευθύντρια για την Ευρώπη και τη Ρωσία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ έσκυψε και την ρώτησε αν είχε προσέξει τη μεταφράστρια του Πούτιν, η οποία ήταν μια «πολύ ελκυστική μελαχρινή γυναίκα με μακριά μαλλιά, όμορφο πρόσωπο και υπέροχη φιγούρα».  

«Μου είπε ότι υποψιάστηκε ότι η γυναίκα είχε επιλεγεί από τον Πούτιν ειδικά για να αποσπάσει την προσοχή του προέδρου μας», αναφέρει η ίδια σε προδημοσίευση βιβλιου της στους New York Times.

Τα ρωσικά ΜΜΕ αργότερα αναγνώρισαν τη μεταφράστρια σε εκείνη τη συνάντηση ως τη Ντάρια Μπογιαρσκάγια, υπάλληλο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. 

Oι μυστηριώδεις σχέσεις Τραμπ – Πούτιν

Η σχέση του Τραμπ με τον Πούτιν ήταν αντικείμενο …υστερίας καθ ‘όλη τη διάρκεια της θητείας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ιδίως καθώς οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Μόσχα είχε ξεκινήσει μια εκστρατεία για να βοηθήσει τον Τραμπ να κερδίσει τις εκλογές του 2016.

Η Οσάκα φιλοξένησε μία από τις ελάχιστες συναντήσεις μεταξύ των δύο ηγετών. Στη σύνοδο κορυφής, οι δύο ηγέτες αστειεύτηκαν σχετικά με την ανάμειξη στις εκλογές, με τον Τραμπ να προτείνει ότι πρέπει να «ξεφορτωθούν» τους δημοσιογράφους.

Διαβάστε επίσης

Xiaomi: Και η Γερμανία «βάζει στο μικροσκόπιο» κινητό της εταιρείας

Πρώτη προσγείωση αεροπλάνου στη Λα Πάλμα μετά την έκρηξη του ηφαιστείου

Το κορίτσι που πνίγεται: Ένα ανατριχιαστικό άγαλμα για την κλιματική αλλαγή (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:09