search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:45
MENU CLOSE

Xiaomi: Και η Γερμανία «βάζει στο μικροσκόπιο» κινητό της εταιρείας

29.09.2021 20:36
Xiaomi_new

Στο στόχαστρο των υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας έχει μπει ο κινεζικός κολοσσός της τεχνολογίας για ζητήματα λογοκρισίας και ασφάλειας δεδομένων.

Συγκεκριμένα, η ομοσπονδιακή υπηρεσία κυβερνοασφάλειας της Γερμανίας (BSI) πραγματοποιεί τεχνικό έλεγχο σε κινητό τηλέφωνο της εταιρείας Xiaomi, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, που, όμως, δεν έδωσε άλλες πληροφορίες σχετικά με το είδος του ελέγχου ή ποια συσκευή ελέγχεται.

Υπενθυμίζεται ότι η αρμόδια υπηρεσία της Λιθουανίας ισχυρίστηκε ότι το τηλέφωνο Μi 10T 5G της εταιρείας έχει ειδικό λογισμικό το οποίο λογοκρίνει εκφράσεις όπως «Ελεύθερο Θιβέτ», «Ζήτω η ανεξαρτησία της Ταϊβάν» και «Δημοκρατικό Κίνημα», το οποίο στα κινητά για την Ευρώπη είναι απενεργοποιημένο.

Απαντώντας στις κατηγορίες του Βίλνιους, η Xiaomi ανακοίνωσε ότι προσλαμβάνει ανεξάρτητο ερευνητή ο οποίος θα ελέγξει τις κατηγορίες αυτές, σε μια στιγμή που η εταιρεία βλέπει τις πωλήσεις της να απογειώνονται στην Ευρώπη (το β’ τρίμηνο του 2021 πούλησε σχεδόν 13 εκατομμύρια συσκευές).

Να σημειώθεί ότι ο Λιθουανός αξιωματούχος που έκανε τις ανακοινώσεις για το «κατασκοπευτικό» λογισμικό κάλεσε τους κατόχους συσκευών Xiaomi να τις πετάξουν και όσους σκόπευαν να αγοράσουν κινητό της εταιρείας, να μην το κάνουν.

Γενικά, το κλίμα στην Ευρώπη για τους κινεζικούς τεχνολογικούς γίγαντες είναι βαρύ: η Γερμανία κρατά μια πολύ επιφυλακτική στάση όσον αφορά στη χρήση υποδομών της Huawei για το δίκτυο 5G, μετά τις πιέσεις των ΗΠΑ για να μην χρησιμοποιηθεί τεχνολογία της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης

Πρώτη προσγείωση αεροπλάνου στη Λα Πάλμα μετά την έκρηξη του ηφαιστείου

YouTube: «Ξηλώνει» τους αρνητές, «μπλόκο» στην παραπληροφόρηση για τα εμβόλια

Το κορίτσι που πνίγεται: Ένα ανατριχιαστικό άγαλμα για την κλιματική αλλαγή (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:42