search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:55
MENU CLOSE

Οικονόμου για Σταυρούπολη: Κανένα περιθώριο ανάδειξης φασιστικών συμπεριφορών οποιουδήποτε χρώματος»

30.09.2021 16:07
oikonomou_new

Στη λογική της «θεωρίας των δύο άκρων» φαίνεται ότι κινείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα επεισόδια ακροδεξιών στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για «ανοχή» στη δράση των ακροδεξιών στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στην Θεσσαλονίκη, σημείωσε ότι «δεν ξέρω αν η αντίδραση της πολιτείας εκλαμβάνεται ως ανοχή. […] Για εμάς είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή ούτε με λόγια ούτε με έργα σε τέτοιου είδους εγκληματικές συμπεριφορές».

Ωστόσο, δήλωσε ότι «δεν πρέπει να δώσουμε κανένα δικαίωμα στον οποιονδήποτε να δηλητηριάζει τα μυαλά των νέων παιδιών, δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα περιθώριο ανάδειξης και μετάδοσης φασιστικών συμπεριφορών οποιουδήποτε χρώματος και οφείλουμε όλοι να επιδεικνύουμε μηδενική ανοχή κάθε φορά που παρατηρούνται αυτά τα ζητήματα».

«Οι νόμοι, οι συμπεριφορές και το θράσος συμμοριών δεν υπάρχει περίπτωση να υπερισχύσουν των νόμων της Δημοκρατίας. […] Δεν το προσεγγίζουμε με λογική αποστάσεων και υποδεκάμετρου. Αν κάποιοι χρειάζονται υποδεκάμετρο για να στοιχηθούν απέναντι στα αυτονόητα, αυτό είναι δικό τους θέμα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, διευκρινίζοντας τη φράση του «καμία ανοχή σε φασιστικές συμπεριφορές οποιουδήποτε χρώματος», ο Γ. Οικονόμου ήταν πιο ξεκάθαρος. «Όταν κάποιος πετάει μόλοτοφ και καίει έναν άνθρωπο, είτε έχει σουγιά και νομίζει ότι μπορεί να επιβάλει την τρέλα ή την παράνοιά του, αυτά συνιστούν εγκληματική πράξη στελεχών συμμοριών» σημείωσε.

«Δείχνουμε μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε φασιστική συμπεριφορά, είτε κανείς φοράει κουκούλες, είτε έχει ξυρισμένα κεφάλια» συμπλήρωσε και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων σε άλλα ζητήματα», λέγοντας ότι «καλλιεργούν περίεργους συνειρμούς στην κοινωνία που μπορεί να δηλητηριάζουν το μυαλό κάποιων ανθρώπων».

Διαβάστε επίσης

Βουλευτής ΝΔ για ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Φταίει… η αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ

Μαξίμου: Ο… σκύλος διέκοψε τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη με τον Σλοβάκο πρωθυπουργό (Video)

Σακελλαροπούλου: Γιατί έχει μαξιλαράκι με το πρόσωπό της και τη γάτα της στο Προεδρικό Μέγαρο (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:55