search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:06
MENU CLOSE

Λέκκας για Θήβα: Δεν αποκλείεται ένας σεισμός μεγέθους 5,5 Ρίχτερ (Video)

30.09.2021 21:15
Lekkas-new

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός σεισμού 5,5 στη Θήβα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν πρέπει να συγχέεται το ρήγμα της Αταλάντης ή των Αλκυονίδων με το ρήγμα της Θήβας.

«Το ρήγμα της Θήβας έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά και δεν έχει το μέγεθος που έχουν τα άλλα δύο ρήγματα» σημείωσε μιλώντας στον Ευαγγελάτο και την εκπομπή Live News.

«Το ρήγμα της Θήβας έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά και δεν έχει το μέγεθος που έχουν τα άλλα δύο. Στη Θήβα έχουμε να κάνουμε με μία συστάδα ρηγμάτων, δεν είναι μόνο ένα ρήγμα είναι πολλά ρήγματα μαζί, τα οποία δίνουν αυτούς τους μικρούς σεισμούς και τους δίνουν τους τελευταίους 4 μήνες. Με το δεδομένο ότι είχαμε αυτή τη δραστηριότητα, πριν ενάμιση μήνα περίπου, συγκαλέσαμε την επιτροπή», ανέλυσε αρχικά.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός σεισμού στη Θήβα, ο κ. Λέκκας εκτίμησε ότι δεν θεωρείται πιθανό, ωστόσο, δεν αποκλείεται. «Δεν συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες, αλλά υπάρχει υπαρκτή πιθανότητα. Στα πλαίσια, λοιπόν, αυτής της υπαρκτής πιθανότητας να γίνει ένας ισχυρός σεισμός, δηλαδή ένας σεισμός της τάξεως των 5,5 Ρίχτερ, δεν μπορεί να γίνει πάνω από 6, είναι πολύ μικρά τα ρήγματα για να δώσουν τόσο μεγάλο σεισμό», δήλωσε.

«Θεωρήσαμε όμως σκόπιμο να κάνουμε την επιτροπή, να ανταλλάξουμε απόψεις, να δούμε και οι 20 επιστήμονες, που απαρτίζουν την επιτροπή τι άποψη έχουν και καταλήξαμε κάπου εκεί», πρόσθεσε.

Τέλος, και προσπαθώντας να καθησυχάσει περί «ξυπνήματος» του ρήγματος της Αταλάντης, δήλωσε: «Οχι δεν υπάρχει περίπτωση να ενεργοποιήσει ρήγμα σαν της Αταλάντης ή των Αλκυονίδων γιατί ο σεισμός είναι μικρός, είναι μικρά ρήγματα, δεν έχουν κομβική θέση μέσα στο ελληνικό τόξο. Συνεπώς, δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια πιθανότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Απαγορεύτηκε στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο του μουσικοσυνθέτη

Σεισμός στην Κρήτη: Πατέρας αρπάζει το μωρό από τo καρότσι ενώ η γη σείεται (Video)

Κορωνοϊός: 16.500 παιδιά νόσησαν μέσα στο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:03