search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:43
MENU CLOSE

Μεγάλες επενδυτικές κινήσεις από τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ

01.10.2021 14:57
ant1

Με σημαντικές αναπτυξιακές ενέργειες  ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ εμφανίζεται υπερδραστήριος όχι μόνον στα Βαλκάνια και την  ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου αλλά και στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Με χρονική διαφορά ελάχιστον 24ώρων προχώρησε σε δύο μεγάλες επενδυτικές κινήσεις.

Ο ελληνικός  οργανισμός Μέσων Ενημέρωσης  και Ψυχαγωγίας, με έντονα τα διεθνή χαρακτηριστικά, συμμετείχε στον πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης του VICE Media Group, που κατάφερε να συγκεντρώσει 135 εκατ. δολάρια.

Ο ΑΝΤ1 ήταν μεταξύ άλλων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, όπως η Lupa Systems του Τζέιμς Μέρντοχ, η TPG, η TCV καθώς και η Sixth Street,.

Στη συνέχεια ο εξαγόρασε όλα τα κανάλια της Sony Pictures Television στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, αποκτώντας 22 κανάλια και δυο συνδρομητικές ψηφιακές πλατφόρμες (τύπου Netflix, ΟΤΤ) σε 12 χώρες

Με την επαναχρηματοδότηση του Vice  επιβεβαιώνεται η επιτυχημένη στρατηγική συνεργασία του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ με τον παγκόσμιο οργανισμό ειδήσεων Vice Media (δίνει έμφαση σε περιεχόμενο που αφορά στα νεανικά κοινά), σύμφωνα με κύκλους της μιντιακής αγοράς.

Σχεδόν ταυτόχρονα ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ κάνει ακόμα πιο έντονο το  αποτύπωμα στην οπτικοακουστική αγορά της Ευρώπης  με την εξαγορά όλων των μιντιακών δομών  της Sony Pictures Television σε κεντρική και ανατολική Ευρώπη. Άλλωστε έχει παρουσία και δράση στον χώρο εδώ και δύο δεκαετίες και απευθύνεται σε ένα παγκόσμιο κοινό που ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η συμφωνία, που αφορά 12 χώρες και 22 κανάλια και καλύπτει έναν πληθυσμό που ξεπερνάει τα 100 εκατομμύρια, επιτρέπει στον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ να ισχυροποιήσει τη θέση του ως ένας από τους δυναμικότερους ομίλους media της Ευρώπης και να επεκτείνει περαιτέρω το αποτύπωμά του στο μιντιακό τοπίο της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.

Τα νεοαποκτηθέντα κανάλια και οι υπηρεσίες on demand έχουν 90% διείσδυση με περισσότερους από 24εκ. συνδρομητές σε 12 χώρες: Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Κροατία, Σερβία, Σλοβενία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία και Μαυροβούνιο.

 Τα 22 κανάλια, που περιλαμβάνουν τα ισχυρά brands των AXN και Viasat, έχουν πιστό και φανατικό κοινό προσφέροντας ένα συναρπαστικό μίγμα πρωτότυπων παραγωγών και διεθνών προγραμμάτων από βαριά χαρτιά της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, όπως Sony Pictures Entertainment, CBS, Warner Bros, NBC Universal, Disney, και eOne.

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ θα εμπλουτίσει περαιτέρω  το περιεχόμενό τους με ειδησεογραφικές και ψυχαγωγικές εκπομπές από διεθνή studio και εταιρίες παραγωγής που ανήκουν ή συνεργάζονται με τον ΑΝΤΕΝΝΑ στοχεύοντας στην ανάπτυξη των καναλιών σε κάθε χώρα.

Παράλληλα  μελετά κι άλλες εξαγορές στην περιοχή τόσο σε εταιρίες παραγωγής περιεχομένου όσο και σε τηλεοπτικά κανάλια και υπηρεσίες ΟΤΤ.

Διαβάστε επίσης:

ΕΠΑΛ Ευόσμου: Πέταξαν πέτρες και κροτίδες σε δημοσιογράφους – Σήκωσαν πανό «Ελλάς ή τέφρα» (photos/video)

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Αποφυλακίζεται ο «Ινδιάνος» μετά από 7 μήνες

Επίθεση με βιτριόλι: «Νομίζω ότι καμάρωνε η κατηγορούμενη» – «Βλέπει την Ιωάννα και ευχαριστιέται» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:43