search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:50
MENU CLOSE

Επίθεση με βιτριόλι: «Νομίζω ότι καμάρωνε η κατηγορούμενη» – «Βλέπει την Ιωάννα και ευχαριστιέται» (video)

01.10.2021 09:42
drastis_exo

Στον απόηχο της συγκλονιστικής κατάθεσης της Ιωάννας Παλιοσπύρου στο πλαίσιο της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε τον Μάιο του 2020, ο συνήγορος της μίλησε για την παρουσία της κατηγορούμενης στο δικαστήριο.

«Όποιος άκουσε τις χθεσινές καταθέσεις συγκλονίστηκε. Μιλάμε για περιγραφές που στα τόσα χρόνια που κάνω αυτήν τη δουλειά πρώτη φορά άκουσα, τόσο από την Ιωάννα, όσο και από μάρτυρες», τόνισε ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου Απόστολος Λύτρας στον ΑΝΤ1.

«Το μαρμάρινο πάτωμα έξω από το ασανσέρ έχει διαβρωθεί, όπως και η πόρτα του ασανσέρ. Το αυτί της εξαφανίστηκε και τα ρούχα της έλιωναν μαζί με το δέρμα. Το αποτέλεσμα θα ήταν ο θάνατος αν δεν είχε πάει αμέσως στο νοσοκομείο» δήλωσε για την ημέρα της σοκαριστικής επίθεσης.

Μιλώντας για την κατηγορούμενη, είπε ότι εμφανίστηκε προκλητική, χωρίς συναισθήματα, χωρίς να έχει καταλάβει τι έχει κάνει. «Την προκάλεσα να ζητήσει συγγνώμη. Δεν το έκανε. Δεν απάντησε ούτε στο “γιατί” το έκανε» είπε, χαρακτηρίζοντας ως «πυροτέχνημα» την απάντηση που έδωσε στην Ιωάννα λέγοντάς της «ξέρεις γιατί το έκανα».

Όσο για την εμφάνισή της, το μακιγιάζ και τα καλοχτενισμένα μαλλιά, ο κ. Λύτρας εκτίμησε ότι επεδίωξε ένα κοντράστ, δείχνοντας στην Ιωάννα ότι αυτή μπορεί ακόμα να φτιαχτεί και να βαφτεί.

«Δεν είχε ίχνος μεταμέλειας, νομίζω ότι καμάρωνε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πρόθεσή της ήταν να σκοτώσει την Ιωάννα. Μάλιστα, η ίδια πιστεύει ότι η κατηγορούμενη ήθελε να την αναγνωρίσει, γι’ αυτό και την κοίταζε στα μάτια την ώρα της επίθεσης» πρόσθεσε ο κ. Λύτρας.

Όπως είπε ο δικηγόρος, κάποια στιγμή, στη διακοπή της δίκης κι ενώ δεν βρισκόταν κανένας στον χώρο, παρά μόνοι οι αστυνομικοί, η Ιωάννα απευθύνθηκε στην κατηγορούμενη, ζητώντας της να της αποκαλύψει τον λόγο της επίθεσης και εκείνη αρνήθηκε και πάλι να απαντήσει.

Όσον αφορά στον άνδρα που είχε ερωτική σχέση με τη δράστιδα, ο Απόστολος Λύτρας είπε ότι δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και ίσως χρειαστεί η βίαιη προσαγωγή του, όπως είπε ο δικηγόρος.

Σούρας: «Ηρωίδα του κακού, που ευχαριστιέται την πράξη της»

Ως μια «δυνάμει δολοφόνο», μια «ηρωίδα του κακού», η οποία «ευχαριστιέται την πράξη της», χαρακτηρίζει την κατηγορούμενη για την επίθεση με το βιτριόλι ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας.

Σχολιάζοντας στο Mega την ψυχρή εμφάνιση της δράστιδος στο δικαστήριο αλλά και την αποστροφή της στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, όταν της είπε «εσύ ξέρεις γιατί έχει γίνει όλο αυτό», ο κ. Σούρας είπε: «Μη σας κάνει εντύπωση τίποτα από όλα αυτά. Υπάρχει μια διαταραχή στην προσωπικότητα της δράστιδος που λέγεται αντικοινωνική διαταραχή. Είναι διαταραχή με βίαιο χαρακτήρα, καθόλου συναίσθημα, καθόλου ενοχές ή τύψεις. Είδα στην κατηγορουμένη αυτό που περίμενα. Μια ηρωίδα του κακού, μια εν δυνάμει δολοφόνο, έναν άνθρωπο που κάποια στιγμή θα έφτανε στο κακό και έφτασε».

«Βλέπει την Ιωάννα και ευχαριστιέται. Είναι ευχαριστημένη για αυτό που έχει κάνει. Γιατί είναι δημιουργημένη να κάνει το κακό και να το ευχαριστιέται, και δεν έχει καμία ενοχή» συνεχίζει ο ψυχιατρος.

Σύμφωνα με τον κ. Σούρα, ο φόβος της Ιωάννας ότι θα προσπαθήσει η κατηγορούμενη να την αποτελειώσει όταν αποφυλακιστεί είναι δικαιολογημένος. «Ο φόβος της Ιωάννας είναι λογικός. Είναι ήδη με 90% αναπηρία. Φοβάται και για την ίδια της τη ζωή από τη στάση της κατηγορουμένης. Η κατηγορουμένη δεν σταμάτησε και δεν θα σταματήσει» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο γρίπης: Ξεκινά η διάθεση του – Δεν απαιτείται χρονική απόσταση από το εμβόλιο του κορωνοϊού

Σεισμός στην Κρήτη: Μη κατοικήσιμα πάνω από 1.300 σπίτια – Συνεχίζονται οι έλεγχοι

Πάτρα: Πήρε εξιτήριο ο 6χρονος που τραυματίστηκε από καρτ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:50