search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:15
MENU CLOSE

Σεισμός στην Κρήτη: Μη κατοικήσιμα πάνω από 1.300 σπίτια – Συνεχίζονται οι έλεγχοι

30.09.2021 21:28
krhth-new

Μεγαλώνει συνεχώς ο αριθμός των μη κατοικήσιμων σπιτιών σε περιοχές του Ηρακλείου της Κρήτης μετά τον φονικό σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έκαναν αυτοψίες  σε 1844 κατοικίες από τις οποίες 1.331 κρίθηκαν μη κατοικήσιμες, ενώ ακατάλληλοι κρίθηκαν και 51 επαγγελματικοί χώροι από τους 79 που ελέγχθηκαν.

Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 72 από τις 127 αυτοψίες, ενώ σε 135 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 125 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.

Έχουν επίσης ελεγχθεί 18 σχολεία , εκ των οποίων 12 κρίθηκαν κατάλληλα  και 6 ακατάλληλα, ενώ κατάλληλο κρίθηκε το Κέντρο Υγείας στο Οροπέδιο Λασιθίου, στο οποίο έγινε αυτοψία.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 2.185 κτίσματα.

Εν τω μεταξύ την Παρασκευή αναμένεται να φτάσουν στο νησί τα πρώτα κοντέινερ που θα φιλοξενήσουν τους ανθρώπους που έμειναν άστεγοι εξαιτίας του σεισμού. «Η στόχευση είναι κανένας άνθρωπος να μη μείνει χωρίς στέγη» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Τεχνικών Μέσων της Περιφέρειας Κρήτης, Γιάννης Λεονταράκης, ο οποίος εξήγησε ότι σύμφωνα με τα όσα μέχρι σήμερα έχουν αναπτυχθεί ως σχεδιασμός, στην περιοχή έως το τέλος της παραλαβής τις επόμενες ημέρες, θα φτάσουν περίπου 100 κοντέινερ.

«Τα κοντέινερ θα βοηθήσουν στο να μπορούν οι άνθρωποι, τώρα που αρχίζει να χαλάει και ο καιρός, να είναι πιο προστατευμένοι. Επιθυμούμε μέσα στις επόμενες ημέρες να μην υπάρχει κανένας άνθρωπος μέσα στις σκηνές» δήλωσε ο κ. Λεονταράκης.

Διαβάστε επίσης:

Μίνι lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χαλκιδική και Κιλκίς – Τα νέα μέτρα που ισχύουν

Πάτρα: Πήρε εξιτήριο ο 6χρονος που τραυματίστηκε από καρτ

Επίθεση με βιτριόλι: «Είδα την Ιωάννα λουσμένη στο οξύ, είχαν κολλήσει τα ρούχα πάνω της» – Συγκλονιστικές καταθέσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01