search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:14
MENU CLOSE

Επίθεση με βιτριόλι: Ξέσπασε η Ιωάννα, «θέλει να με αποτελειώσει όταν βγει από τη φυλακή» (Videos)

30.09.2021 18:00
ioanna-vitrioli-new

«Δεν θες να με κοιτάξεις;», «να με θαυμάσεις;», είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου κοιτάζοντας κατά πρόσωπο τη γυναίκα που της κατέστρεψε τη ζωή.

Στο τελευταίο διάλειμμα της ακροαματικής διαδικασίας, η Ιωάννα απευθύνθηκε στην δράστιδα Έφη Κακαραντζούλα και της είπε:

«Δε θες να με κοιτάξεις; Να με θαυμάσεις; Ξέρω δε τα πήγες τόσο καλά όσο ήθελες αλλά κάτι έχει γίνει».

Και πρόσθεσε κοιτάζοντάς την κατά πρόσωπο: «Ντρέπεσαι καθόλου; Μόνο να παίζεις θέατρο ξέρεις ναι παίζεις. “Κοριτσάκι μου” όπως μου έλεγες. Δεν έχεις βάλει μυαλό εδώ και ένα χρόνο που είσαι μέσα. Εδώ θα μείνω δε θα φύγω. Ό, τι και να κάνεις έχεις ξεφτιλιστεί».

Όταν η κατηγορούμενη γύρισε προς την Ιωάννα, παρενέβη ο αδελφός του θύματος, που χρησιμοποιώντας υβριστική προσφώνηση είπε στην 37χρονη «τολμάς και την κοιτάς;».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 5 Οκτωβρίου.

Αμέσως μετά την έξοδό της από το δικαστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου αναφέρθηκε στα υπονοούμενα που άφησε η κατηγορουμένη για την επίθεση με το βιτριόλι, οτι δηλαδή «ξέρεις γιατί έγινε αυτό».

«Θέλω να πω, με αυτό που πληροφορήθηκα γι΄’ αυτό που ψέλλισε, επειδή μου είχε κλείσει την οπτική επαφή ο αστυνομικός, να σταματήσει να παίζει θέατρο. Να σταματήσει να υποτιμά τη νοημοσύνη τη δική μου, του δικαστηρίου και της κοινής γνώμης», τόνισε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

«Είναι προφανές ακόμη και σήμερα ότι συνεχίζει να παίζει θέατρο και δεν υπάρχει ίχνος μεταμέλειας. Δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει. Οσα χρόνια και να κάτσει φυλακή, όταν βγει στόχος της θα είναι να με αποτελειώσει», πρόσθεσε σε δηλώσεις της μπροστά στις κάμερες.

Η κατάθεση της Ιωάννας

Νωρίτερα, ανατριχίλα είχαν προκαλέσει στη δίκη τα όσα κατέθεσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Στο δικαστήριο η Ιωάννα κοίταξε με γενναιότητα τη γυναίκα που είχε απέναντι της και η οποία της στέρησε τα πάντα. Η 36χρονη Έφη Κακαρατζούλα, η γυναίκα που έριξε το βιτριόλι στην Ιωάννα, που καθόταν στο ακροατήριο περιτριγυρισμένη από αστυνομικούς, είπε προκλητικά στο θύμα ότι εκείνο γνωρίζει γιατί έγινε όλο αυτό και ότι δεν είχε πρόθεση να τη σκοτώσει.

Οι διάλογοι μέσα στην δικαστική αίθουσα ήταν συγκλονιστικοί. Και η Ιωάννα μάλιστα αποκάλυψε πως αμέσως μετά τον σοβαρό τραυματισμό της και ενώ εκείνη νοσηλευόταν με αφόρητους πόνους στο νοσοκομείο, η Κακαρατζούλα είχε σκοπό να καταφέρει να μπει στο νοσοκομείο και να τη σκοτώσει εκεί.

Όταν η κατάθεση έφτασε στον 40χρονο άνδρα που λόγω ζήλιας υποτίθεται ότι η κατηγορουμένη έριξε το βιτριόλι στην Ιωάννα λόγω της εμμονής της προς εκείνον, Η Ιωάννα είπε με σπασμένη φωνή: «Έχω πλέον μόνιμη αναπηρία σωματική 90% . Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν τον έχω δει ποτέ, δεν τον ξέρω, δεν ξέρω αν είναι στη δικαστική αίθουσα»

Το λόγο πήραν οι δικηγόροι που ρώτησαν την Ιωάννα

Απ. Λύτρας: Το δικαστήριο έχει αρμοδιότητα να κληθούν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, που συνομίλησαν με την κατηγορουμένη μετά το συμβάν. Ζητάμε από το δικαστήριο να κληθούν για να δούμε αν υπήρχε βοήθεια προς την κατηγορούμενη χωρίς να υπονοούμε ότι υπάρχει θέμα συνέργιας. Εμφανίστηκε δικηγόρος σε κανάλια και είπε ότι εκπροσωπεί τον άντρα που προτείνουμε μάρτυρα. Αυτός είπε για το καυστικό υγρό και για την παρακολούθηση. Από τη στιγμή που υπάρχουν οι κλήσεις αμέσως μετά το περιστατικό σε αυτά τα άτομα όφειλε ο ανακριτής να τα καλέσει. Ποιά είναι η γνώμη σας; Ήθελε η κατηγορούμενη απλά να σας βλάψει;

Ιωάννα: Αυτό που συμπεραίνω από τον τρόπο που έχει ενεργήσει η ίδια πριν και κατά τη διάρκεια της επίθεση, λόγω και της μεγάλη περιεκτικότητας του υγρού και το ότι το μετάγγισε σε δοχείο με μεγάλο στόμιο για να πέσει με μία κίνηση πάνω μου, το ότι με εγκλώβισε στο σημείο εκείνο και ότι όχι μόνο δεν έχει μετανιώσει αλλά έχει αποθρασυνθεί και σχεδιάζει να έρθει στο νοσοκομείο για να με αποτελειώσει, μου δείχνουν ότι ήθελε να με σκοτώσει.

Απ. Λύτρας: Σας ζήτησε μέσω κάποιου προσώπου συγγνώμη;

ΙωάνναΔεν έχει επικοινωνήσει κανένας από την οικογένειά της και δεν έχει ειπωθεί τίποτα ούτε προς εμένα ούτε προς την οικογένειά μου.

Απ. Λύτρας: Σήμερα η κατηγορούμενη σας είπε κάτι;

Ιωάννα: Όχι. Με κοίταξε στα μάτια όπως εκείνη την ημέρα…

ΚατηγορούμενηΣας παρακαλώ. κύριε πρόεδρε.

ΑδελφόςΣκάσε μωρή, που θα μιλήσεις κιόλας! Φίδι Ε φίδι μιλάς. Γ@@@ το @@@ σου.

Μητέρα ΙωάνναςΣκύλα, απόβρασμα της κοινωνίας! Μας διέλυσες…

Στο σημείο αυτό, συνοδεία αστυνομικών ο αδελφός της Ιωάννας βγήκε για λίγο από τη δικαστική αίθουσα για να ηρεμήσει.

Και η Ιωάννα συνέχισε: «Ήταν ξεκάθαρες οι οδηγίες των αστυνομικών να υπάρχει φύλαξη και στο δωμάτιο μου. Είχα μάθει να αναγνωρίζω με την ακοή το βηματισμό της μητέρας μου και κάθε φορά που έμπαινε κάποιος άλλος στο δωμάτιο αναστατωνόμουν και φώναζα ποιος είναι γιατί φοβόμουν μην μπει κάποιος στο δωμάτιο να μου κάνει κακό»

Απ. Λύτρας: Μάθατε ότι ήταν μεταμφιεσμένη;

ΙωάνναΦορούσε περούκα και δίπλα γάντια για να μην πάθει ζημιά από το υγρό που κουβαλούσε. Όλα αυτά έχουν βρεθεί στο σπίτι της.

Απ. ΛύτραςΟι γιατροί σας έχουν πει ότι η εμφάνιση σας θα μπορέσει να αποκατασταθεί;

ΙωάνναΗ τοποθέτηση των γιατρών είναι ότι έγινε δεν μπορεί να ξεγίνεται. Η βλάβη είναι μόνιμη. Η αναπηρία μόνιμη θα με ακολουθεί σε όλη μου τη ζωή. Δεν υπάρχει τρόπος να επανέλθει η φυσιογνωμία μου όπως τη ήξερα, ούτε το δέρμα μου να είναι ξανά όπως πριν.

«Οι τοίχοι άφριζαν»

Την περιγραφή του διευθυντή του γραφείου ασφαλιστικής εταιρίας που εργαζόταν η Ιωάννα, για όσα είδε μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η υφιστάμενη του, το πρωινό της 20ής Μαΐου του 2020, άκουσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

«Πήγα στο φαρμακείο να παραλάβω τα πράγματα της για να τα πάω στο νοσοκομείο. Ανοίγοντας την τσάντα διαπίστωσα ότι κρατάω τα γυαλιά της και είναι λιωμένα. Εκεί κατάλαβα ότι τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρά. Προσπάθησα να μάθω πώς ήταν για να ενημερώσω τους οικείους της. Όταν μπήκα στην εντατική, αυτό που αντίκρυσα ήταν ένας άνθρωπος χωρίς τις αισθήσεις του, με ένα χρώμα καφέ-μαύρο σε όλο το πρόσωπο και το χρώμα παρέπεμπε σε λείψανο. Άκουσα να ψελλίζει “καίγομαι και κρυώνω” και οι νοσοκόμοι τις έδιναν σκευάσματα για να διαχειριστούν το σοκ. Μου είπαν ότι το βιτριόλι ακόμα διάβρωνε τους μύες της. Δεν μπορούσαν να με διαβεβαιώσουν για την κατάσταση της υγείας της, μόνο ότι η ζωή της είναι σε κίνδυνο…Άκουσα αργότερα, πριν συλληφθεί η κατηγορούμενη, ότι στο νοσοκομείο αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, γιατί κάποιος επιχείρησε να εισέλθει».

Ο μάρτυρας κατέθεσε επίσης, ότι κάποια στιγμή η Ιωάννα του είπε πως την ενημέρωσε η Αστυνομία «ότι υπάρχει μια τηλεφωνική συνδιάλεξη της κατηγορουμένης με την ξαδέρφη της (της Ιωάννας), λίγες μέρες μετά την επίθεση. Μου είπε ότι θα πάρω την ξαδέρφη μου να δω τι ήταν αυτό το τηλεφώνημα. Την πήρε μπροστά μου και άκουγα, γιατί μίλαγε με ηχείο λόγω του ότι δεν ακούει. Η ξαδέρφη της, της είπε πως η κατηγορούμενη ρώτησε πώς είναι η Ιωάννα και αν μπορεί κάποιος να την επισκεφτεί στο νοσοκομείο και ότι εκείνη της απάντησε ότι δεν μπόρεσε να τη δει. Επίσης έχω συγκρατήσει, ότι η ξαδέρφη, της μετέφερε ότι η κατηγορούμενη της είπε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό αυτό που έγινε στην Ιωάννα, ότι θα πάρει αποζημίωση και θα μπορέσει να αγοράσει ένα σπίτι. Αυτό την Ιωάννα και εμένα εκείνη την ώρα μας συγκλόνισε».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Στο «κάδρο» των ειδικών η απαγόρευση παρελάσεων – Τι απαντά ο Γεωργιάδης (Video)

Σεισμός στην Κρήτη: Το Αρκαλοχώρι «βούλιαξε» έως και 18 εκατοστά (Χάρτες)

Βόλος: Μάνα και γιος πέθαναν από κορωνοϊό μέσα σε μια εβδομάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:14