search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:50
MENU CLOSE

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Αποφυλακίζεται ο «Ινδιάνος» μετά από 7 μήνες

01.10.2021 10:03
NEASMYRNI

Την άρση της προσωρινής κράτησης του «Ινδιάνου» που συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικού στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη στις 9η Μαρτίου 2021 αποφάσισε μετά από επτά ολόκληρους μήνες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών σε σύμφωνη γνώμη με την Εισαγγελία.

Ο Ινδιάνος βρέθηκε για επτά μήνες στη φυλακή αντιμετωπίζοντας την κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας του αστυνομικού που τραυματίστηκε στις 9 Μαρτίου (2021) κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Ν. Σμύρνη.

Από την πρώτη στιγμή έλεγε ότι δεν ήταν παρών στα επεισόδια και μάλιστα στην αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει πριν περίπου πέντε μήνες στην 13η τακτική ανακρίτρια, επικαλούνταν οπτικοακουστικό υλικό σύμφωνα με το οποίο το επίμαχο διάστημα βρισκόταν στην Ελευσίνα. Ωστόσο η αίτηση είχε απορριφθεί…

«Η ελληνική δικαιοσύνη και συγκεκριμένα το Δικαστικό Συμβούλιο Αθηνών δικαίωσε τις νομικές μας προσπάθειες να αφεθεί ελεύθερος ένας αθώος συμπολίτης μας, που δόλια κατηγορήθηκε από τον ψυχικά ασταθή γαμπρό του, για την εγκληματική πράξη εις βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη», δήλωσε σχετικά ο δικηγόρος του «Ινδιάνου» Παύλος Σαράκης.

«Εδώ και 7 μήνες ουδένα έτερο ενοχοποιητικό στοιχείο προέκυψε από την ανακριτική έρευνα εις βάρος του εντολέα μας, αντιθέτως τεκμηριώθηκαν πλήρως οι ισχυρισμοί του, ότι όχι μόνον δεν συμμετείχε στην εγκληματική ενέργεια κατά του αστυνομικού, αλλά εκείνον τον χρόνο έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του στην Ελευσίνα. Η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας με μόνο στοιχείο μία σαθρή κατάθεση ενός παράφρονα, θα βαραίνει διά βίου τις συνειδήσεις όλων όσων συνέπραξαν σε αυτήν. Η περίπτωση του αποκαλούμενου “Ινδιάνου” θα πρέπει να αποτελέσει φάρο για την Δικαιοσύνη, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια γεγονότα που στιγματίζουν τις ζωές ανθρώπων, αλλά και την ίδια την Δικαιοσύνη», τονίζει ο κ. Σαράκης.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: «Νομίζω ότι καμάρωνε η κατηγορούμενη» – «Βλέπει την Ιωάννα και ευχαριστιέται» (video)

Εμβόλιο γρίπης: Ξεκινά η διάθεση του – Δεν απαιτείται χρονική απόσταση από το εμβόλιο του κορωνοϊού

Σεισμός στην Κρήτη: Μη κατοικήσιμα πάνω από 1.300 σπίτια – Συνεχίζονται οι έλεγχοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:45