search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:52
MENU CLOSE

ΕΠΑΛ: Στο στόχαστρο των αρχών 7 ακροδεξιές οργανώσεις για τα επεισόδια – Ο ρόλος εκπαιδευτικού ομοϊδεάτη τους (Video)

03.10.2021 08:51
EPALI_STAYROPOULIS78

Επτά ακροδεξιές οργανώσεις, που δρουν στη Θεσσαλονίκη, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών που ψάχνουν να βρουν ποιοι βρίσκονται πίσω από τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Σύμφωνα με το Mega, πρόκειται για τις φασιστικές οργανώσεις: Ιερό Τάγμα, Άρμα – Σύνδεσμος Εθνοφυλετικής Αναπλάσεως, Ιερός Λόχος 2012, Αυτόνομοι Εθνικιστές Θεσσαλονίκης, Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης, Vanguard Hellas και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακροδεξιών στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, μία από αυτές έχει σχέση με ακροδεξιά οργάνωση στην Αθήνα που είχε κατηγορηθεί πριν από δύο χρόνια για εμπρηστικές επιθέσεις σε Αθήνα και Πειραιά.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., διαπιστώθηκε ότι σε ένα από τα ΕΠΑΛ οι ακροδεξιοί ενθαρρύνθηκαν ή βοηθήθηκαν από εκπαιδευτικό ομοϊδεάτη τους. Κάποιοι από τους συλληφθέντες ήταν παρόντες μαζί με τους γονείς τους σε κινήματα κατά του εμβολιασμού και άλλοι σε επεισόδια οπαδικής βίας.

Επιπλέον διαπιστώθηκε πως ορισμένοι εξ αυτών προχωρούν σε εκπαίδευση ανάλογη με εκείνη της «Χρυσής Αυγής» πριν από μερικά χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Επεισόδια στη Σταυρούπολη: Χημικά και κρότου λάμψης σε μπλοκ διαδηλωτών (Videos)

Καιρός σήμερα: Φθινοπωρινός με συννεφιά και ασθενείς βροχοπτώσεις – Μικρή άνοδος θερμοκρασίας (Video)

Γλυκά Νερά: «Καταπέλτης» η εισαγγελέας κατά του συζυγοκτόνου – «Θύμα ενδοοικογενειακής βίας και η Λυδία» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:52