search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:02
MENU CLOSE

Ποιοι κρύβονται πίσω από τα επεισόδια στην Σταυρούπολη – Ο ρόλος της Χρυσής Αυγής

30.09.2021 07:00
epal_stavroupoli_new

Την αναβίωση θυλάκων της Χρυσής Αυγής βλέπουν πίσω από τα σοβαρά επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στην Θεσσαλονίκη τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας της συμπρωτεύουσας τα οποία επιρρίπτουν σοβαρές ευθύνες στην στάση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και στο υπουργείο Παιδείας.

Για δύο ολόκληρες ημέρες η είδηση για τα επεισόδια μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και παρόλα αυτά τα αρμόδια υπουργεία αποφεύγουν να ονοματίσουν τους δράστες των επεισοδίων , λένε Πανεπιστημιακοί κύκλοι.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τρείς μέρες μετά την έναρξη των επεισοδίων ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα γιατί όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας «Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης.»

Παράλληλα ο Γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, με δήλωσή του μάλιστα στην ΕΡΤ χαρακτήρισε τις φασιστικές επιθέσεις εναντίον φοιτητών στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ως «ιδεολογική αντιπαράθεση κάποιων ομάδων» .

Η ιδεολογική αντιπαράθεση κατά τον κυβερνητικό αξιωματούχο ήταν η επίθεση κουκουλοφόρων «μαθητών» με ξύλα, πέτρες, λοστούς, μολότοφ, σιδερογροθιές και μαχαίρια, εναντίον φοιτητών κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής κινητοποίησης των φοιτητικών συλλόγων και μελών φοιτητικών παρατάξεων του ΑΠΘ , που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ευτυχώς ελαφριά δυο φοιτητές.

Την επίθεση αυτή χαιρέτισε με ανακοίνωσή της η εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» συγχαίροντας τους «μαθητές» του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης που απομάκρυναν τους «αριστεριστές συμμορίτες».

Οι φοιτητές κατήγγειλαν την αστυνομία λέγοντας ότι οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στον τόπο των επεισοδίων δεν παρενέβησαν ενώ ζητούν να μάθουν γιατί δεν υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση .

Προφανώς τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτή την ιστορία είναι πολλά και μέχρι στιγμή αναπάντητα.

Γιατί δεν υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση από την πρώτη στιγμή των επεισοδίων; Γιατί η αστυνομία τις δύο πρώτες ημέρες παρακολουθούσε τα γεγονότα ως θεατής;

Γιατί τα δύο υπουργεία αποφεύγουν να μιλήσουν για την ιδεολογική ταυτότητα των δραστών «τσουβαλιάζοντας» τους εκφραστές μιας εγκληματικής οργάνωσης με τους φοιτητές που διαδηλώνουν ειρηνικά ;

Τους ανησυχεί η δράση νέων πολιτών κάτω από την σημαία της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή;

Διαβάστε επίσης:

Ν. Παναγιωτόπουλος: Η αμυντική συνδρομή με τη Γαλλία περιλαμβάνει και θαλάσσιες περιοχές

«Βόμβες» Τσίπρα για Σταυρούπολη: Η κυβέρνηση «νίπτει τας χείρας της» για να μη χάσει ακροδεξιό ακροατήριο

Τροπολογία Πλεύρη για την αγορά μονοκλωνικών αντισωμάτων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:57