search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:26
MENU CLOSE

Σταυρούπολη: Έκρυθμη η κατάσταση, νέα επίθεση ακροδεξιών σε βάρος αντιφασιστικού συλλαλητηρίου – 19 προσαγωγές

29.09.2021 18:53
stavroupoli_new (2)

«Καζάνι που βράζει» θυμίζει η περιοχή της Σταυρούπολής στη Θεσσαλονίκη, καθώς η ένταση εξαπλώθηκε και πέρα από το ΕΠΑΛ.

Συγκεκριμένα, σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν τις 6 το απόγευμα στην πλατεία Τερψιθέας στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, όταν ομάδα ακροδεξιών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιτέθηκε ξαφνικά και απρόκλητα στους πολίτες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία για το αντιφασιστικό συλλαλητήριο.

Οι ακροδεξιοί πέταξαν πέτρες, πυρσούς και άλλα αντικείμενα προκαλώντας την άμεση αντίδραση των συγκεντρωμένων οι οποίοι προσπάθησαν να αμυνθούν. Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο δεν πρόλαβαν να κινηθούν και σύμφωνα με τους διαδηλωτές άργησαν να αντιδράσουν και να αποτρέψουν την επίθεση.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που έφτασαν στο σημείο έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους ακροδεξιούς ενώ δικυκλιστές αστυνομικοί έκαναν αναζητήσεις στα γύρω στενά χωρίς να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής αν έχει υπάρξει κάποια προσαγωγή.

Μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε πριν από την έναρξη της αντιφασιστικής κινητοποίησης, η αστυνομική δύναμη αυξήθηκε σημαντικά και περιφρουρούσε τόσο σημείο του συλλαλητηρίου, όσο και τα γύρω στενά.

Όσον αφορά αυτό καθαυτό το συλλαλητήριο, με κεντρικό σύνθημα «έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας», έδωσαν το παρών εκατοντάδες άτομα κρατώντας σημαίες και πανό. Σημειώνεται πως οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν ιδιαίτερα αυξημένες σε όλη την γύρω περιοχή.

Λίγα μέτρα μακριά από το μπλοκ των φοιτητών είχαν παραταχθεί και ομάδες αντιεξουσιαστών.

Η αστυνομία προχώρησε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σε 19 προσαγωγές ακροδεξιών εκ των οποίων η μια μετατράπηκε σε σύλληψη για τον νόμο περί κατοχής όπλων.

Πηγή/φωτο: GRTimes.gr

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Και επίσημα στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς και Λάρισα

Σε διαθεσιμότητα δυο εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μεσολογγίου για «μαϊμού» εμβολιασμό

Κορωνοϊός: Στα 2.187 τα νέα κρούσματα – Αύξηση 21% σε παιδιά μέσα σε μια εβδομάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:26