search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 02:10
MENU CLOSE

Pandora Papers: Offshore εταιρείες για Γκουαρδιόλα, Ποτσετίνο, Αντσελότι και Ντι Μαρία

04.10.2021 17:40
guardiola-new

Σταματημό δεν έχουν οι αποκαλύψεις των Pandora Papers, μετά από διεθνή έρευνα του κονσόρτιουμ δημοσιογράφων για τα ονόματα που εμπλέκονται σε σκάνδαλα υπεράκτιων εταιρείων.

Η λίστα περιλαμβάνει πολιτικά πρόσωπα, όπως τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, τον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, αλλά και σελέμπριτις της μουσικής, όπως η Σακίρα.

Από τις αποκαλύψεις δεν λείπουν και πρόσωπα του ποδοσφαίρου. Ανάμεσα σε αυτά οι προπονητές Πεπ Γκουαρδιόλα, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, Κάρλο Αντσελότι, και οι παίκτες Άνχελ Ντι Μαρία και Χαβιέρ Μασεράνο.

Ο Γκουαρδιόλα για παράδειγμα, την περίοδο μεταξύ του 2007 και του 2012, εργαζόταν στη Βαρκελώνη, πρώτα ως προπονητής της ομάδας Β και στη συνέχεια της πρώτης ομάδας, φέρεται να απέκρυψε το ποσό των 500 χιλ. ευρώ σε offshore εταιρεία στην Ανδόρρα, ενώ είχε και μόλις 10% φορολόγηση στα χρήματά του.

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας: Δεν απειλούμε, δεν εκφοβιζόμαστε – Η Τουρκία υπονομονεύει τις διερευνητικές

Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας – Ανάπτυξη 6,1% φέτος

Αντετοκούνμπο: Έδωσε περίπου 3 εκατ. ευρώ για δύο υπερπολυτελείς βίλες στο Costa Navarino (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09