search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:18
MENU CLOSE

Ομελέτα φούρνου με κολοκύθα, χαλούμι και τσίλι

08.10.2021 07:00
omleeta new

Μια ελαφριά και αφράτη ομελέτα, που φτιάχνεται με τις πορτοκαλί κολοκύθες το χειμώνα αλλά και με πράσινα κολοκυθάκια το καλοκαίρι. Μπορεί να σερβιριστεί στο πρωινό ή να αποτελέσει το κυρίως γεύμα με τη συνοδεία σαλάτας.

Υλικά για τη συνταγή

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

175 γραμμάρια χαλούμι, κομμένο σε φέτες

500 γραμμάρια κολοκύθα κίτρινη ή πορτοκαλί, σε μικρούς κύβους

2 τσίλι πιπεριές, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο

2 κουταλάκια του γλυκού μηλόξιδο ή βαλσάμικο ξύδι

Λίγο δυόσμο, ψιλοκομμένο

6 αυγά, χτυπημένα

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ψήστε το χαλούμι για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσοκοκκινίσει.

Αφήστε το στην άκρη και συνεχίστε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Μαγειρέψτε την κολοκύθα για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα.

Προσθέστε το τσίλι και το σκόρδο και συνεχίστε για 2 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια ρίξτε το ξύδι, στρώστε το μαγειρεμένο χαλούμι, πασπαλίστε το δυόσμο και βάλτε προσεκτικά τα χτυπημένα αυγά.

Ψήστε την ομελέτα για 5 λεπτά μέχρι να πήξει στη βάση της.

Ανάψτε το γκριλ του φούρνου σας στη μέγιστη θερμοκρασία και τοποθετήστε το τηγάνι σας για 5 περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να χρυσίσει.

Σερβίρετε την ομελέτα χλιαρή με τη συνοδεία σαλάτας

Διαβάστε επίσης

Εύκολη, «πλεκτή» μηλόπιτα, για αρχάριους

Σούπα «παντρεμένη» Ιταλοαμερικάνικη

Τρουφάκια με ζαχαρούχο και μπισκότα τύπου oreo

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:15