search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 01:47
MENU CLOSE

Πανηγυρική αθώωση Λαφαζάνη για τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών

08.10.2021 14:29
lafazanis_new

Στην αθώωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη για τις κατηγορίες παρεμπόδισης πλειστηριασμού για τις οποίες είχε μηνυθεί από fund με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας, προχώρησε το Δ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Παράλληλα μάλιστα, το δικαστήριο καταδίκασε σε δυο χρόνια φυλακή τη συμβολαιογράφο που πραγματοποίησε, εικονικά και παράνομα τον εν λόγω πλειστηριασμό και τον καταχώρησε σε τράπεζα η οποία και εκπλειστηρίαζε την συγκεκριμένη πρώτη κατοικία.

Κατά την αγόρευσή του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι είναι «όνειδος να βρίσκεται αυτός στο εδώλιο του κατηγορουμένου γιατί πήγε μαζί με συναγωνιστές του να προασπίσει σπίτια φτωχών νοικοκυριών ενώ μένει στο απυρόβλητο και εξουσιάζει τον τόπο ένα υποτελές πολιτικό κατεστημένο που πτώχευσε, βούλιαξε, κατάκλεψε, ξεπούλησε και ξεπουλάει τη χώρα, ενώ φτωχοποίησε και εξαθλίωσε μεγάλος μέρος της κοινωνίας».

«Οι τράπεζες διεξάγουν επιδρομές στα σπίτια φτωχών κατά τεκμήριο νοικοκυριών, ενώ οι ίδιες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί σκανδαλωδώς τρεις φορές με πολλές δεκάδες δισ. ευρώ. Και είναι τραγικό ότι οι κορυφές της Δικαιοσύνης έβαλαν στο αρχείο τεκμηριωμένη μήνυση που κατέθεσα, μαζί με άλλα στελέχη της ΛΑΕ για το μέγα σκάνδαλο, το μεγαλύτερο στην ελληνική ιστορία, των τραπεζών, ενώ οι τελευταίες την ίδια ώρα αρπάζουν κοψοχρονιά τα σπίτια λαϊκών νοικοκυριών», πρόσθεσε.

«Η απόφαση αυτή αποτελεί ηθική και πολιτική νίκη του συντεταγμένου κινήματος κατά των πλειστηριασμών», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 αναφερόμενο στην αθώωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Το ΜέΡΑ25 επισημαίνει επίσης μεταξύ άλλων ότι η απόφαση αυτή «αποτελεί νίκη κατά και των διατάξεων του ιδιώνυμου που θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για όσους αγωνίζονται ενάντια σε αυτές τις απάνθρωπες και ανάλγητες πρακτικές».

Διαβάστε επίσης:

Μαξίμου: Δεν υπήρξε συνάντηση Μητσοτάκη-Ζάεφ στη Λιουμπλιάνα

Βουλή: Κυρώθηκε με 191 ψήφους υπέρ η ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία

Βουλή: Οι τοποθετήσεις των αρχηγών της αντιπολίτευσης για την ελληνογαλλική συμφωνία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58