search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:01
MENU CLOSE

Βουλή: Οι τοποθετήσεις των αρχηγών της αντιπολίτευσης για την ελληνογαλλική συμφωνία

07.10.2021 17:45
vouli-new

Τα πυρά των αρχηγών των κομμάτων της μείζονος αντιπολίτευσης συγκέντρωσε η κυβέρνηση στην συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή για την κύρωση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε ότι η ελληνογαλλική συμφωνία δεν αφορά την άμυνα της χώρας και τα λαϊκά συμφέροντα αλλά  υπηρετεί τους στόχους του κεφαλαίου που συμμετέχει στο πλιάτσικο στην περιοχή.

Μάλιστα, ο κ. Κουτσούμπας έκανε και ευθεία αναφορά στα τελευταία γεγονότα φασιστικής συμπεριφοράς στη Θεσσαλονίκη κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει τεράστια ευθύνη για την ανοχή που επιδεικνύει η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί του κράτους, απέναντι σε αυτές τις ομάδες.

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το ερώτημα: «Δεν ξέρετε πως η ΕΕ, την οποία αποθεώνετε, έχει ως επίσημη ιδεολογία της τον αντικομμουνισμό, την εξίσωση του κομμουνισμού με τον φασισμό, που φτάνει σήμερα να εξισώνει την εγκληματική, ναζιστική βία με τους αγώνες του λαού και της νεολαίας;»

Φώφη Γεννηματα: Ψηφίζουμε τη συμφωνία παρά τα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτή

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ  Φώφη Γεννηματά  στην ομιλία της δδήλωσε ότι πάντα στηρίζαμε και στηρίζουμε την ισχύ και την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας στην ευρύτερη περιοχή και για αυτό «ψηφίζουμε τη Συμφωνία γιατί θέτει τις βάσεις για την άμυνα και την ασφάλεια, όπως ψηφίζουμε και την ενίσχυση του Στόλου. Μας ενδιαφέρει να έχουμε στενές σχέσεις με τη Γαλλία, ειδικά τώρα που η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις της».

Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε η κυρία Γεννηματά «στη συμφωνία υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να αναδειχτούν» αλλά και «δυνατότητες, αν η κυβέρνηση δουλέψει πρακτικά πάνω σε αυτή».

Γιάνης Βαρουφάκης: Όχι στην Συμφωνία που καταρρακώνει την εθνική άμυνα και ανεξαρτησία

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε :«Καταψηφίζουμε τη Συμφωνία που θα μας σπρώξει βαθύτερα στην χρεοκοπία και την δουλοπαροικία, με αποτέλεσμα υψηλότερο κίνδυνο συρράξεων και μεγαλύτερη εθνική ανασφάλεια. Εσείς κ. Μητσοτάκη, την παρουσιάζετε ως ενίσχυση της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Εμείς την εισπράττουμε ως αποδυνάμωση της ήδη καταρρακωμένης εθνικής ανεξαρτησίας».

 Ακόμα, ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε μύθο ότι η Συμφωνία λειτουργεί αποτρεπτικά προς την τουρκική απειλή, τονίζοντας ότι «κάνει το αντίθετο, δίνοντας την ευκαιρία στον Ερντογάν να αποδείξει ότι οι γαλλικές δεσμεύσεις είναι αναξιόπιστες, κενού περιεχομένου».

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Μητσοτάκης κατά Τσίπρα – «Η Ελλάδα είναι μικρή μόνο αν εσείς τη βλέπετε έτσι»

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης ψωνίζει φρεγάτες σαν να ψωνίζει γραβάτες

Τσίπρας: Συναίνεση στο λάθος δεν θα δώσουμε- Η Συμφωνία κατοχυρώνει το δόγμα Γεραπετρίτη για τα 6ν.μ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 13:00