ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 09:56
MENU CLOSE

Sputnik V: Κοντά στην άδεια επείγουσας χρήσης του ΠΟΥ

08.10.2021 17:06

«Μια ανάσα» από την καταχώρηση άδειας κατεπείγουσας χρήσης του ΠΟΥ φαίνεται πως βρίσκεται το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά της COVID19.

«Επιλύουμε σιγά-σιγά τα περισσότερα ζητήματα…», δήλωσε η Φαντέλα Σαΐμπ κατά την διάρκεια ενημέρωσης στη Γενεύη.

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι όλα τα εμπόδια για την καταχώρηση του εμβολίου στον ΠΟΥ έχουν ξεπεραστεί και απομένει μόνο η ολοκλήρωση κάποιων γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Στο 94% η αποτελεσματικότητα για τη μετάλλαξη Δέλτα

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του διευθυντή του Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέι της Ρωσίας, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού κυμαίνεται μεταξύ 83%-94% με βάση διάφορα δεδομένα και μεθόδους καταγραφής.

«Η αποτελεσματικότητα όσον αφορά την προστασία του εμβολίου Sputnik-V, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας όπως καταγράφονται σήμερα κυμαίνεται από το 83% έως το 94%…Την ίδια στιγμή η αποτελεσματικότητα των εμβολίων Pfizer και Moderna, σύμφωνα με τα στοιχεία των αμερικανικών και ισραηλινών πανεπιστημίων κυμαίνεται από το 40% και κάτι έως το 52%, κάτι που φυσικά είναι σημαντικά χειρότερο» δήλωσε στις 10 Σεπτεμβρίου ο Γκίντσμπουργκ.

Διαβάστε επίσης:
ΣΥΡΙΖΑ: Το «όχι» στην αμυντική συμφωνία, οι αποχρώσεις του και η σκληρή αντιπολιτευτική τακτική

Τουρκία: «Ζόρια» για τον Ερντογάν – Έξι κόμματα συσπειρώνονται εναντίον του

770 νέα «πράσινα» λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 09:55
Exit mobile version