search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:36
MENU CLOSE

770 νέα «πράσινα» λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

08.10.2021 16:28
leoforeio-new

«Τρέχει» ήδη ο διαγωνισμός για την προμήθεια των νέων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας που θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ο διαγωνισμός που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και από το ΕΣΠΑ υλοποιείται από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με στόχο μετά από 13 χρόνια να ανανεωθούν, να ενισχυθούν και να εκσυγχρονιστούν τα αστικά λεωφορεία με οχήματα νέας τεχνολογίας φιλικότερα προς το περιβάλλον: ηλεκτρικά, CNG και υβριδικά.

«Έχουμε εργαστεί εντατικά τους τελευταίους μήνες στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για την κατάλληλη προετοιμασία της ένταξης των νέων λεωφορείων στους υφιστάμενους στόλους» δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής και τόνισε ότι «στο νέο διαγωνισμό περιλαμβάνονται περισσότερα από 300 ηλεκτρικά λεωφορεία για τις πόλεις της Αθήνας και τις Θεσσαλονίκης, που σημαίνει ότι τα ηλεκτρικά λεωφορεία στις δύο πόλεις, σε σχέση με τα λεωφορεία με συμβατικά καύσιμα, θα αποτελούν αρκετά μεγάλο ποσοστό στο σύνολο του στόλου κι ένα από τα υψηλότερα της Ευρώπης».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την προμήθεια 770 λεωφορείων χαμηλών και μηδενικών ρύπων, συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 383.494.800 εκατ. ευρώ. και όπως ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών «υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από το ΕΣΠΑ».

 Τα 770 νέα λεωφορεία αναμένεται να βοηθήσουν στη μείωση των ρύπων , η οποία, τουλάχιστον για την Αθήνα θα ενισχυθεί και από την επαναφορά του Δακτυλίου από τις 25 Οκτωβρίου με «πράσινα» χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο-σοκ: Η στιγμή που ΙΧ χτυπά 80χρονη στη Θεσσαλονίκη – Την εγκατέλειψε και έφυγε

Νίκος Παλαιοκώστας: Η πρώτη αντίδραση όταν έμαθε ότι αποφυλακίζεται – «Μου λες αλήθεια;»

ΣτΕ: Τα επιχειρήματα από ΠΟΕΔΗΝ, ΕΜΑΚ και ΕΚΑΒ κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:35