search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:22
MENU CLOSE

ΣτΕ: Τα επιχειρήματα από ΠΟΕΔΗΝ, ΕΜΑΚ και ΕΚΑΒ κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού (Video)

08.10.2021 15:32
ygeionomiki-new

Αντισυνταγματικό και αντίθετο σε διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις χαρακτήρισαν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό οι δικηγόροι ΠΟΕΔΗΝ και ΕΜΑΚ, η προσφυγή των οποίων συζητήθηκε την Παρασκευή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην Ολομέλεια Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν οι αιτήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία ζητεί την ακύρωση της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας, του Σωματείου Εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, των πυροσβεστών που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και ζητούν να ακυρωθεί η από 18.5.2021 πράξη του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, που επέβαλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού, καθώς οκτώ ακόμα αιτήσεις φυσικών προσώπων τα οποία αντιτάσσονται στους εμβολιασμούς και στους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους (self-test) για τον κορωνοϊό.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ υπό τον νέο πρόεδρο της Δημήτριο Σκαλτσούνη και με εισηγητές τους συμβούλους Επικρατείας Βασίλειο Ανδρουλάκη και Παναγιώτα Καρλή, συζητήθηκαν δέκα αιτήσεις. Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που επιβάλλουν τον εμβολιασμό και τους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους (self-test) για τον κορωνοϊό, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Τα επιχειρήματα των δικηγόρων των προσφευγόντων αντέκρουσαν οι συνήγοροι του Δημοσίου (ΝΣΚ) και της Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.

Οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ αναμένονται μέσα στο επόμενο διάστημα. Έξω από το κτίριο του ΣτΕ ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 400 νοσηλευτές.

Διαβάστε επίσης:
Eurovision 2022: Είναι οριστικό! Δεν θα γίνει στη Ρώμη ο διαγωνισμός τραγουδιού

Μία αγωνιστική στον Ολυμπιακό – Κεκλεισμένων των θυρών το ντέρμπι με ΠΑΟΚ

Πανηγυρική αθώωση Λαφαζάνη για τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:22