search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:21
MENU CLOSE

Σπίρτζης: «Σε επιτελική αφασία η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

10.10.2021 19:20
Εργαζόμενοι ΟΑΣΑ σε Σπίρτζη: Ανακαλέστε τις συκοφαντίες, αλλιώς θα προβούμε σε νόμιμα ένδικα μέσα - Media

O τομεάρχης Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης, κατηγορεί την κυβέρνηση για «ανικανότητα» υλοποίησης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, τονίζοντας ότι «η Βόρεια Εύβοια απροστάτευτη, όπως και κάθε πυρόπληκτη περιοχή της χώρας, βλέπει τις πληγές της να βαθαίνουν, από την επιτελική αφασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Ο κ. Σπίρτζης αναφέρει ότι «χρειάστηκε μία νύχτα ήπιων βροχοπτώσεων για να γίνει πράξη αυτό για το οποίο οι ειδικοί προειδοποιούσαν μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου. Δρόμοι καταστράφηκαν, σπίτια πλημμύρισαν, περιουσίες χάθηκαν. Οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση και δηλώνουν απελπισμένοι, εγκαταλελειμμένοι και απροστάτευτοι». Μιλά δε για «ακραία επίδειξη προπαγανδιστικού θράσους» εκ μέρους του αν. υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, με αφορμή δήλωση του, όπως αναφέρει ο κ. Σπίρτζης, ότι δεν πρέπει να συνδέουμε τις πλημμύρες με τις πυρκαγιές του Αυγούστου επειδή οι ζημιές είναι σε παραθαλάσσιες περιοχές.

«Η Βόρεια Εύβοια είναι το πρώτο θύμα της κακοκαιρίας και της αφασίας του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη και είναι, δυστυχώς, βέβαιο ότι παρόμοιες καταστροφές θα σημειωθούν ξανά τόσο στην Εύβοια όσο και στις άλλες περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι», αναφέρει.

Επίσης, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωση του αναφέρεται και στους σημερινούς πυροβολισμούς στη Γέφυρα Καλυφτάκη που είχαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ανθρώπου. «Την επιτελική αφασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν διακόπτουν ούτε οι πυροβολισμοί στις πλατείες και τους δρόμους των πόλεων, οι τραυματισμοί και οι δολοφονίες, που έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα», σχολιάζει, προσθέτοντας ότι «την ίδια στιγμή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκος δήλωνε: ‘Ασφάλεια στα σύνορα, ασφάλεια σε όλη τη χώρα‘».

Τέλος, αναφέρει ότι «οι προπαγανδιστικές εξαγγελίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για δήθεν στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων, με τους απόφοιτους των Σχολών της ΕΛΑΣ, ότι δηλαδή γίνεται εδώ και χρόνια, δεν αρκούν για να ανασχεθεί η ανεξέλεγκτη δράση της βαρύνουσας εγκληματικότητας».

Διαβάστε επίσης:

Βόρεια Εύβοια: Μετά τις πυρκαγιές, στο έλεος της «Αθηνάς» – Ποτάμια οι δρόμοι, πλημμύρισαν σπίτια (Videos)

Ηλιόπουλος για Εύβοια: «Ξεκάθαρη η έλλειψη προετοιμασίας της κυβέρνησης»

Βόρεια Εύβοια: Βιβλική καταστροφή – Πλημμύρισαν περισσότερα από 200 σπίτια – Κόπηκαν δρόμοι (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:20