search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:26
MENU CLOSE

Βόρεια Εύβοια: Μετά τις πυρκαγιές, στο έλεος της «Αθηνάς» – Ποτάμια οι δρόμοι, πλημμύρισαν σπίτια (Videos)

10.10.2021 08:35
evoia_katastrofes_athina

Εφιαλτικό ήταν το βράδυ του Σαββάτου για τους κατοίκους της πολύπαθης Βόρειας Εύβοιας.

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης, Αγίας Άννας μετρά ξανά τις πληγές του.

Η κακοκαιρία «Αθηνά» δημιούργησε σοβαρά προβλήματα και καταστροφές. Ρέματα και ποταμοί υπερχείλισαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Δήμαρχος Μαντουδίου: «Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο»

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι Συμβαίνει» του OPEN,  ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, χαρακτήρισε την κατάσταση δραματική. Έκανε λόγο για πολύ σημαντικές καταστροφές στα χωριά Αγία ΆνναΑχλάδι και Κοτσικιά, τα οποία είχαν πληγεί στις καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού.

«Μετά την καταστροφική φωτιά, ήρθε η καταστροφική πλημμύρα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο, παραλία Αγίας Άνναςπαραλία Αχλαδίου, έχουν καταστραφεί. Τα ποτάμια μπήκαν μέσα στα σπίτια. Η παραλία Αχλαδίου έχει μετατραπεί σε απέραντο ποτάμι. Έχουν κοπεί οι συνδέσεις σε όλα τα χωριά. Η κατάσταση είναι δραματική. Μέσα στο χωριό έχει φύγει ένα βουνό ολόκληρο. Έχουμε εκατοντάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια», είπε ο δήμαρχος Μαντουδίου.

Πηγή φωτογραφίας: evima.gr

«Προσπαθούμε να δούμε εάν οι άνθρωποι είναι καλά. Είναι τρομερή η κατάσταση, δεν την έχουν ξαναδεί τα μάτια μου τέτοια κατάσταση, ούτε με τη φωτιά είχαμε δει τέτοιο τραγικό γεγονός. Όλη η περιοχή έγινε ένα ποτάμι. Έριξε από τις 12 το βράδυ έως τις 2:30, δεν έχει μείνει τίποτα. Αγία Άννα, Αχλάδι και Κοτσικιά, έχουν προβλήματα. Δεν έχει κανένας κοιμηθεί. Με μηχανήματα έργου βγάζουμε τον κόσμο από τα σπίτια τους».

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Τραγωδία στη σκηνή – Σκοτώθηκε χορευτής των Μπαλσόι

Προϋπολογισμός: Επιπλέον φόροι 4 δισ. ευρώ σύμφωνα με το προσχέδιο

Χωρίς στρατηγική για τη φιλοζωία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:24