search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:17
MENU CLOSE

Κ. Μητσοτάκης: Συντονισμένες Ελλάδα και Κύπρος για να απαντήσουμε στις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

11.10.2021 20:09
mhtsotakhs-new

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και στην Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αννίτα Δημητρίου, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω για ακόμα μία φορά ότι Ελλάδα και Κύπρος παραμένουν απόλυτα συντονισμένες για να απαντήσουν με τρόπο μεθοδικό, οργανωμένο και πάντα συμβατό με το Διεθνές Δίκαιο στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην Ανατολική Μεσόγειο μετά και τις τελευταίες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας» τόνισε ο πρωθυπουργός .

Ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι αποτελεί προτεραιότητα για την ελληνική εξωτερική πολιτική ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και η συνολική και συμφωνημένη επίλυση του Κυπριακού με λύση Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια, όπως προβλέπουν οι σχετικές Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Υπογράμμισε ακόμη ότι μοναδική βάση λύσης του Κυπριακού αποτελούν οι δεσμευτικές για όλους αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο πρέπει να εφαρμόζεται απρόσκοπτα σε ολόκληρη την επανενωμένη Κύπρο.. Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε λέγοντας ότι δεν νοείται συμφωνημένη λύση χωρίς την άμεση κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των εγγυήσεων και την πλήρη απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Αννίτα Δημητρίου, τόνισε ότι είναι τώρα μία δύσκολη χρονική συγκυρία, κατά την οποία “έχουμε να διαχειριστούμε σημαντικές μικρές και μεγάλες προκλήσεις. «Οπότε, πέραν από επιβεβλημένη που είναι η σχέση συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας είναι και συνεργασία στον ίδιο παρονομαστή και πάντοτε σε συνάρτηση με τις βάσεις αρχών», τόνισε η κ. Δημητρίου.

Διαβάστε επίσης:

«Ναι» από ΚΚΕ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση στην Εξεταστική Επιτροπή για τις «στημένες» δημοσκοπήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Εξεταστική για λίστες Πέτσα και OpinionPoll – «Κουρτς όπως Μητσοτάκης»

Πολωνία και Ουγγαρία σε ανοιχτό «πόλεμο» με τις Βρυξέλλες – Γιατί προσέφυγαν στο Δικαστήριο της ΕΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:16