search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:42
MENU CLOSE

ΣΚΑΪ και Ιλίτζαλι σε μονόδρομο συνύπαρξης… για την ώρα

11.10.2021 19:58
1806122

Σε σχέση συγκαταβατική, εξαιτίας αναγκών και συνθηκών, μοιάζει να εξελίσσεται η συνύπαρξη Σκάι και Ατζούν Ιλίτζαλι. Το προηγούμενο διάστημα η συνεργασία των δυο πλευρών δοκιμάστηκε, τα πνεύματα ήταν τεταμένα και δεν ήθελε πολύ να προκληθεί ρήξη.

Αποσοβήθηκαν τα χειρότερα χάρη στην καθαρή σκέψη ψυχραιμότερων από κάθε πλευρά. Η σχέση καναλιού και τηλεοπτικού επιχειρηματία παραμένει σε ευαίσθητη ισορροπία.

Εκείνος είχε ζητήσει τη στήριξη του καναλιού όταν το περιβόητο «Top Chef» βούλιαξε σε… ρηχά νερά τηλεθέασης ενώ το «Big brother», εισέπραττε την αδιαφορία των τηλεθεατών.

Ο Τούρκος μεγαλοεπιχειρηματίας έπειτα από την ανέλπιστη επιτυχία που είχε το «Survivor» για τον Σκάι- όταν το 2017 επαναλανσαρίστηκε το ριάλιτι επιβίωσης- φάνταζε περίπου σαν τηλεοπτικός μεσσίας που θα εκτόξευε το κανάλι στην κορυφή της τηλεθέασης και της διαφήμισης.

Ο Σκάι έκανε τότε νέο ντιλ για μια συμφωνία win- win με τον Ιλίτζαλι. Αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν σε πακέτο προγραμμάτων, συγκεκριμένων τυπολογιών. Ο Τούρκος επιχειρηματίας είχε να κομίσει ριάλιτι και ταλεντ σόοy.

Όλα καλά μέχρι εδώ. Κανένα θέμα, αν και το «Survivor» σεζόν με τη σεζόν κατέγραφε πτωτική πορεία τηλεθέασης, έως τώρα.  Oι άλλες παραγωγές της Acun Medya εξισορροπούσαν την κατάσταση.

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά και για το κανάλι και για την τουρκική επιχείρηση τηλεοπτικών παραγωγών ψυχαγωγίας.  Όλο το τηλεοπτικό τοπίο είναι σε αναδιάταξη και ο βαθμός ανταγωνισμού υψηλός.

Το κανάλι του Φαλήρου μοιάζει να έχει «χάσει το βηματισμό» του και προσπαθεί  να ανατρέψει τις πτωτικές τάσεις.

Ο Ιλίτζαλι επέμεινε να μην γίνουν  σπασμωδικές ενέργειες και ζήτησε τη στήριξη του σταθμού, όπως έκανε εκείνος όταν το κανάλι είχε έντονες πιέσεις από τον ανταγωνισμό.

Οι δύο πλευρές εν τέλει, συνεχίζουν κι ας έχουν να διαχειριστούν μεγάλες προκλήσεις.

Τέλος της εβδομάδας, εξ όσων έχουν γίνει γνωστά,  ολοκληρώνονται τα γυρίσματα του μαγειρικού ριάλιτι «Top Chef», η συνταγή του οποίου δεν «έδεσε» για φέτος στον Σκάι. Μένει να φανεί αν θα επισπευσθεί το φινάλε του- πιθανόν με διπλές αποχωρήσεις παικτών-, το οποίο συναρτάται και από τα υλικό που έχει μαγνητοσκοπηθεί και είναι σε απόθεμα.

Καταπέλτης για το ριάλιτι μαγειρικής πάντως υπήρξε ο Ηλίας Μαμαλάκης, που κάτι ξέρει από μαγειρική και παρουσίαση τέτοιων εκπομπών και ήταν στην-τότε- τετράδα κριτών του «Top Chef» που πρωτοέδειξε ο ΑΝΤ1 (2010). «Το είδα το Top Chef και στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ πενιχρό.

Φταίει η ίδια η παραγωγή που έκανε ένα μίζερο κόνσεπτ, κυριολεκτικά, που δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που έχουμε δει στο MasterChef», δήλωσε προσφάτως ο πολυτάλαντος Ηλίας Μαμαλάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Η ανάγκες υποχρεώνουν σε ανασχεδιασμούς.  Το «Survivor» που κατέβαινε μέχρι τώρα στη «μάχη» τηλεθέασης στο δεύτερο μισό κάθε σεζόν, εκτός απροόπτου θα αρχίσει λίγο από την περίοδο των Χριστουγέννων καθώς το «Big brother» θα ολοκληρώσει τον φετινό κύκλο του στα μέσα Δεκεμβρίου.

Εικάζεται ότι θα «συμπυκνωθούν» επεισόδια του ριάλιτι εγκλεισμού. Ο σταθμός υποστηρίζει ότι για το «Big brother» δεν άλλαξε σχεδιασμό στον προγραμματισμό του.

Μία ένδειξη πάντως προς τα πού οδεύει το πράγμα είναι και το στοιχείο ότι την περασμένη Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου,  το ριάλιτι «The bachelor» (του Alpha) είχε καλύτερη απόδοση από το «Big brother». Το μερίδιο του πρώτου ήταν στο 12,9% και του δεύτερου στο 11,6%. Στο λεγόμενο «δυναμικό κοινό» τα μερίδια ήταν 13% και 11,1% αντιστοίχως.

Κάπου στα σχέδια του Σκάι, αναλόγως την εξέλιξη των πραγμάτων, υπάρχει και η πιθανότητα το «The Voice» να προβάλλεται μια ακόμη φορά την εβδομάδα (τρείς αντί για δύο), κάτι που έχει ξανασυμβεί.

Από τον επόμενο μήνα πολλά αναμένεται να συμβούν και διότι από τις αρχές Νοεμβρίου πέντε φορές την εβδομάδα στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης ο Αντέννα θα έχει τον Αντώνη Κανάκη και την παρέα του- τέσσερα βράδια με το «Ράδιο αρβύλα» και το πέμπτο με το «Βινύλιο».

Διαβάστε επίσης:

Squid Game: Kρυφό μήνυμα για τέλος της σειράς η γκάφα της παραγωγής; (video)

ΕΣΡ: Εξηγήσεις καναλιών για το μήνυμα του πρωθυπουργού που αφορούσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση με τα hastags

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15