search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 16:37
MENU CLOSE

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση με τα hastags

11.10.2021 16:02
syriza-new

Επανόρθωση στο περιστατικό με ανάρτηση στο Twitter και τον προσβλητικό χαρακτηρισμό κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε το ΑΠΕ-ΜΠΕ τονίζοντας ότι πρόκειται περί λάθους του αρμόδιου συντάκτη. Μάλιστα η δημοσιογράφος ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το συμβάν. Με υπόδειξη όμως από τη διοίκηση του Πρακτορείου.

«Εκ μέρους του ΑΠΕ-ΜΠΕ η συντάκτρια Αγγελική Μπούμπουκα θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η λανθασμένη ανάρτηση σήμερα που έγινε νωρίτερα μέσω του @amna-news με hastag υβριστικό για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν δικό μου λάθος».

Και τόνισε: «Ζητώ συγγνώμη και θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι δεν υπήρξε σκοπιμότητα καθώς το λάθος έγινε λόγω αυτόματης αλλαγής του hastag#ΣΥΡΙΖΑ όταν κάποιος πατήσει το πλήκτρο enter αμέσως μετά».

Ως γνωστόν, αν πατήσει κάποιος το σύμβολο της διέσης (#) και μια λέξη δεν σημαίνει ότι αυτομάτως εμφανίζεται και (αυτομάτως) επιλέγεται το πρώτο hastag στη λίστα.

Για να μπήκε το επίμαχο hastag επιλέχθηκε χειροκίνητα και δεν έγινε έλεγχος στο λεκτικό του tweet πριν αυτό δημοσιευθεί, ανέφεραν κύκλοι του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πάντως για επαγγελματία, έμπειρο και με εποπτικό ρόλο στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το «ανθρώπινο λάθος» προκάλεσε ερωτηματικά. Κυρίως διότι η ίδια δημοσιογράφος πριν από οκτώ μήνες φέρεται να είχε κάνει παρόμοιο λάθος μόνον που τότε το hastag αφορούσε τη Νέα Δημοκρατία.

Στις 20 Ιανουαρίου 2021 το ΑΠΕ-ΜΠΕ τουίταρε την είδηση εκλογής του Γιάννη Μπούγα ως γ.γ. της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. με hastag #ΝΔ_ξεφτίλες. Και τότε είχε γίνει επανόρθωση.

Στους δημοσιογραφικούς κύκλους έχει προκαλέσει εντύπωση και σχόλια η νέα- παρόμοια- γκάφα, λέγοντας ότι «σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση» αλλά και ότι «το δις εξαμαρτείν ουκ…».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Έγκριση για το χάπι κατά της Covid-19 ζητάει η Merck

Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα σε Κηφισίας και Κατεχάκη – Κλειστή η Αλεξάνδρας (live – χάρτης)

Χαμός στο twitter για το άγαλμα της Μαρίας Κάλλας – «Θυμίζει τον κακό από το Terminator» (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 16:35