search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:23
MENU CLOSE

Ιταλία: Στο στόχαστρο των αρχών η φασιστική Forza Nuova – Έκλεισαν τον ιστότοπο, εξετάζουν τη διάλυση

12.10.2021 17:52
italia-new
Τα γραφεία του συνδικάτου μετά την εισβολή ακροδεξιών, το Σάββατο.

Στο στόχαστρο των ιταλικών αρχών βρίσκεται η νεοφασιστική οργάνωση Forza Nuova (Νέα Δύναμη), μετά την εισβολή μελών και ιθυνόντων του κόμματος στα γραφεία του συνδικάτου CGIL, το περασμένο Σάββατο.

Οι δικαστικές αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση του ιστότοπου της οργάνωσης, με το σάιτ να έχει τεθεί εκτός λειτουργίας από το βράδυ της Δευτέρας.

Στο μεταξύ, μετά τις δώδεκα συλλήψεις του Σαββάτου, κλήση σε απολογία εστάλη σε άλλα τέσσερα μέλη του κόμματος, με την κατηγορία της υποκίνησης βίας μέσω διαδικτύου.

Όπως υπογραμμίζει, δε, ο ιταλικός Τύπος, τις ώρες αυτές εξετάζονται δύο οδοί που μπορούν να οδηγήσουν στην διάλυση του νεοφασιστικού αυτού κόμματος: ή μέσω κυβερνητικού διατάγματος, με υπογραφή του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, ή με δικαστική απόφαση, βάσει του Συντάγματος της χώρας, το οποίο απαγορεύει κάθε αναφορά σε φασιστικές ιδέες και προπαγάνδα.

Η εφημερίδα La Repubblica προσθέτει, τέλος, ότι ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός έχει ζητήσει την συμβουλή έγκριτων νομικών πριν αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του.

Σημειώνεται ότι με την νεοφασιστική Forza Nuova διατηρούσαν στενές και εξαιρετικά θερμές σχέσεις ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Στις 22 Μαΐου 2010 μάλιστα ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, είχε μιλήσει σε εκδήλωση του Forza Nuova στην Ιταλία χρησιμοποιώντας τη φράση του υπουργού Προπαγάνδας των Ναζί Γιόζεφ Γκέμπελς: «Θα ξαναγυρίσουμε και η γη θα τρέμει».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Πάνω από 3.000 νέα κρούσματα – 32 νεκροί και 336 διασωληνωμένοι

Γλυφάδα: Έκλεψαν το πιστόλι γνωστού επιχειρηματία της εστίασης και 15.000 ευρώ

Σεισμός-Κρήτη: Αισθητός μέχρι το Κάιρο!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:23