search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:34
MENU CLOSE

Επέτειος καταδίκης Χρυσής Αυγής: Ογκώδης διαδήλωση, μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα (Photos/Videos)

07.10.2021 19:32
fyssas-new

Στο Σύνταγμα κατέληξε η μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση που ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης από το Εφετείο Αθηνών και μέσω της λεωφόρου Αλεξάνδρας και των οδών Πατησίων και Σταδίου κινήθηκε προς τη Βουλή, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Στη συγκέντρωση, που καλούσαν φοιτητικοί σύλλογοι, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές συλλογικότητες και συντονισμοί, πολιτικές οργανώσεις και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός ΑθήναςΠειραιά κ.ά, συμμετείχαν χιλιάδες διαδηλωτές, στον απόηχο των πρόσφατων φασιστικών επιθέσεων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Στη διαδήλωση έδωσε το «παρών» και η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά αντιφασίστα μουσικού, Παύλου Φύσσα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το Εφετείο η Μάγδα Φύσσα, ο άνθρωπος-σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα τα τελευταία έτη, ανέφερε: «Ο αγώνας συνεχίζεται, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Είναι μια ιστορική μέρα σήμερα, όλοι θυμόμαστε την μεγάλη απόφαση αυτή. Θα μείνει στη μνήμη όλων μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε, έχουμε μπροστά μας ένα Εφετείο που είναι πάρα πολύ δύσκολο. Επίσης ο αγώνας στον δρόμο δεν έχει τελειώσει, το βλέπουμε αυτές τις μέρες το τι γίνεται».

Στο Σύνταγμα τους διαδηλωτές περίμεναν μέλη άλλων φοιτητικών συλλόγων και σωματείων, για την πραγματοποίησε μεγάλης αντιφασιστικής συναυλίας με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών.

Διαδήλωση και σε Θεσσαλονίκη-Πάτρα

Μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση έλαβε χώρα και στη Θεσσαλονίκη. Η διαδήλωση κατέληξε στην πλατεία Αγίας Σοφίας για τη πραγματοποίηση συναυλίας.

Αντίστοιχη πορεία πραγματοποιήθηκε και στην Πάτρα.

Διαβάστε επίσης:
Τουρκία: Εξέταση της υγείας του Ερντογάν από ανεξάρτητο ιατρικό φορέα ζητά η αντιπολίτευση

Βουλή-Δένδιας: Εάν τα νησιά δεν είναι αποστρατικοποιημένα δεν είναι ελληνικά, υποστηρίζει η Τουρκία

Πορτοσάλτε: Χαρακτήρισε ναζιστικές τις ιδέες του Μπογδάνου αλλά μετά από λίγο το ξέχασε (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:33