search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:07
MENU CLOSE

Βουλή-Δένδιας: Εάν τα νησιά δεν είναι αποστρατικοποιημένα δεν είναι ελληνικά, υποστηρίζει η Τουρκία

07.10.2021 19:09
Dendias-new

Το δόγμα της Τουρκίας άλλαξε, υποστήριξε από το Βήμα της Βουλής, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στη συζήτηση για την κύρωση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας- Γαλλίας.

 Όπως τόνισε, οι γείτονες πλέον έχουν διατυπώσει μια άλλη σκέψη ότι αν τα νησιά δεν είναι αποστρατικοποιημένα δεν είναι ελληνικά. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Άκουσα διάφορες σκέψεις περί του τρόπου συνεννοήσεως με την Τουρκία. Στην επιτροπή σας καταμέτρησα κάποιες από τις αντιφάσεις της Τουρκίας. Παρακαλώ μην διαλανθάνει της προσοχής σας. Τις τελευταίες εβδομάδες ή μέρες η Τουρκία έχει διατυπώσει μια άλλη σκέψη που είναι πέραν των απίστευτων που έχει διατυπώσει. Ισχυρίζεται ότι η αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου συνιστά όρο αναγνώρισης της ελληνικής κυριαρχίας επί των νησιών αυτών», είπε και εξήγησε: «Δηλαδή αν δεν είναι αποστρατικοποιημένα τα νησιά δεν είναι ελληνικά. Και διαμαρτυρήθηκε όταν ένας από τους υπουργούς έβγαλε φωτογραφία πάνω σε ένα από αυτά τα νησιά».

Ο Υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία, στο όνομα της εθνικής ομοφωνίας και της πρόδηλης εθνικής ανάγκης.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι  όταν έχουμε αυτή την Τουρκία απέναντι μας με αυτή τη στάση, τις βλέψεις και συμπεριφορά θα πρέπει να θεωρούμε ότι η Ελλάδα έχει την πολυτέλεια να μην συμφωνήσει με μια υπερδύναμη να υπογράψει αυτή τη συμφωνία».

Ο Υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης αν όντως υπάρχει διαφωνία για τις φρεγάτες – όχι επί του όπλου αλλά άλλων ζητημάτων – να το συζητήσουν. «Εδώ όμως δεν συζητούμε επί του εξοπλιστικού των φρεγατών», σημείωσε.

«Σας καλώ στο όνομα εθνικής ομοφωνίας και εθνικής ανάγκης που είναι πρόδηλη  να την υπερψηφίσετε και όλα τα άλλα θα έχουμε χρόνο να το συζητήσουμε», κατέληξε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Δευτερολογία Τσίπρα: Θα αλλάξουμε τη Συμφωνία σε ό,τι αφορά την παρουσία Ελλήνων στρατιωτών στο εξωτερικό (Video)

Ακρίβεια: Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Βουλή: Οι τοποθετήσεις των αρχηγών της αντιπολίτευσης για την ελληνογαλλική συμφωνία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24