search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:50
MENU CLOSE

Ακρίβεια: Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

07.10.2021 17:47
maximou-new

Έκτακτη σύσκεψη για το ζήτημα της ακρίβειας βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Εξετάζονται μέτρα ανακούφισης των πολιτών από τις αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με το protothema.gr, τα τελευταία 24ωρα γράφονται ξανά τα σχέδια των επιδοτήσεων με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι εξετάζεται αύξηση της οικονομικής ενίσχυσης από 9 ευρώ που ήταν για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες (30 ευρώ η μεγαβατώρα) σε άνω από 14 ευρώ ( 40-45 ευρώ ανά μεγαβατώρα) στο ηλεκτρικό ρεύμα κάτι που αυτομάτως ανεβάζει και το «μαξιλάρι» του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης που όπως όλα δείχνουν θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ με στόχο να φτάσει τα 300 εκατ. ευρώ και αυτό με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα.

Η επιδότηση θα είναι τουλάχιστον τετραμηνιαία συμπεριλαμβάνοντας δηλαδή την περίοδο κατανάλωσης από Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο ωστόσο με την πορεία των τιμών είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί και τους πρώτους μήνες του 2022. Παράλληλα εξετάζεται να διατεθεί ένα κονδύλι της τάξης των 150-200 εκ. ευρώ για την επιδότηση του φυσικού αερίου που μένει να φανεί με ποιο τρόπο θα χορηγηθεί.

Στην κυβέρνηση αναζητούν τις τελευταίες εβδομάδες τις πηγές τροφοδότησης του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης που εκτός από τα έσοδα από τους ρύπους και τον κρατικό προϋπολογισμό, θα συμπεριλάβει και το πλεόνασμα του ΕΛΑΠΕ (ειδικός λογαριασμός πληρωμής των παραγωγών ΑΠΕ) με στόχο να εξευρεθούν κονδύλια που θα μπορέσουν να στηρίξουν τα ελληνικά νοικοκυριά από τον ίλιγγο που προκαλούν τα νέα τιμολόγια, η εκτίναξη των οποίων προσδιορίζεται στους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς στην καρδιά του χειμώνα.

Διαβάστε επίσης:

Μεταναστευτικό: Μεγάλη έρευνα αποκαλύπτει συστηματικά pushbacks στο Αιγαίο – Διαψεύδει ο Μηταράκης, θορυβημένη η ΕΕ

Κορωνοϊός: Στα 2.249 τα νέα κρούσματα – 335 διασωληνωμένοι και 30 θάνατοι

Μητσοτάκης για την αποπομπή Μπογδάνου: Να μην ξύνουμε τις πληγές του παρελθόντος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15