search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:30
MENU CLOSE

Τουρκία: Εξέταση της υγείας του Ερντογάν από ανεξάρτητο ιατρικό φορέα ζητά η αντιπολίτευση

07.10.2021 19:17
erdogan

Εξέταση της υγείας του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν από ανεξάρτητο φορέα ζητά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. 

Αφορμή φυσικά οι διάφορες δημόσιες εμφανίσεις του Τούρκου προέδρου, που φαίνεται αρκετά αδύναμος, αλλά και η τελευταία «τρικυμία εν κρανίω» δήλωση του Ερντογάν.

Πριν από μερικές μέρες ο Ισμαήλ Καχραμάν, πρώην πρόεδρος της Βουλής και αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Διαβούλευσης της Προεδρίας δήλωσε: «Να κάνουμε ένα θρησκευόμενο Σύνταγμα, τα πρώτα τέσσερα άρθρα του Συντάγματος μπορούν να αλλάξουν».

Λίγο μετά, σε ομιλία του, ο Ερντογάν απέδωσε την πρόταση αυτή στο αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και τον Κιλιτσντάρογλου λέγοντας: «Η αλλαγή των τεσσάρων πρώτων άρθρων του Συντάγματος είναι ιδέα του Κιλιτσντάρογλου; »

Με τον Κιλιτσντάρογλου να μην κρατιέται και να απαντά μέσω Τwitter:

«Γνωστά στελέχη του ΑΚΡ ζητάνε “την αλλαγή των 4 πρώτων άρθρων του Συντάγματος. Ο Ερντογάν πίστεψε πως το δήλωσα εγώ. Πλέον το αίτημα για ιατρική πιστοποίηση της υγείας του, έχει καταστεί θέμα εθνικής ασφάλειας. Ο Ερντογάν πρέπει άμεσα, να εξετασθεί ιατρικά από έναν ανεξάρτητο φορέα».

Διαβάστε επίσης:

Νόμπελ Λογοτεχνίας 2021: Στον Τανζανό συγγραφέα Αμπντουλραζάκ Γκούρνα το βραβείο

Αυστρία: Νέα εισαγγελική έρευνα σε βάρος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς για διαφθορά

Κορωνοϊος -Pfizer: Ζητεί έγκριση από τον FDA για την χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά 5-11 ετών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:30