search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:58
MENU CLOSE

Κορωνοϊος -Pfizer: Ζητεί έγκριση από τον FDA για την χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά 5-11 ετών

07.10.2021 16:25
ΕΜΒΟΛΙΟ-ΝΕW

Οι Pfizer και BioNTech ζήτησαν από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές να εγκρίνουν την επείγουσα χρήση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, σύμφωνα με ανάρτηση της Pfizer στο Twitter.

Η αίτηση προς την αμερικανική αρχή φαρμάκων και τροφίμων FDA υποβάλλεται ενώ καταγράφεται έξαρση των κρουσμάτων Covid-19 στα παιδιά, με τον αριθμό τους να διαμορφώνεται στις αρχές Σεπτεμβρίου στο υψηλότερο επίπεδο της πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων.

Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Οργανισμό φαρμάκων (FDA) το θέμα της έγκρισης του εμβολίου για παιδιά αναμένεται να συζητηθεί στις 26 Οκτωβρίου, οπότε, σε περίπτωση έγκρισης το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα αρχίσει να χορηγείται και σε μικρότερες ηλικίες λίγο αργότερα.

Ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για το θέμα του κορωνοϊού Τζέφρι Ζίεντς δήλωσε στο CNN ότι το νέο εμβόλιο της Pfizer για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών μπορεί να είναι έτοιμο ακόμα και στις αρχές Νοεμβρίου, εφόσον εγκριθεί από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει εγκριθεί και χορηγείται κανονικά το εμβόλιο σε παιδιά 12-17 ετών.

Διαβάστε επίσης:

Νόμπελ Λογοτεχνίας 2021: Στον Τανζανό συγγραφέα Αμπντουλραζάκ Γκούρνα το βραβείο

Αυστρία: Νέα εισαγγελική έρευνα σε βάρος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς για διαφθορά

Forbes: Ένας Έλληνας ανάμεσα στους 400 πλουσιότερους των ΗΠΑ – Εκτός λίστας ο Τραμπ μετά από 25 χρόνια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:57