search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:43
MENU CLOSE

«Η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση» – Ένας χρόνος από την ιστορική απόφαση (video/photos)

07.10.2021 10:20
FYSSA_NEW_KENTRIKI

Ήταν Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020. Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο σε μια μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση, περιμένοντας την απόφαση σε μια δίκη που κράτησε σχεδόν 6 χρόνια.

Η Πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, ανακοίνωσε την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση και το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα ζητωκραυγάζοντας.

Το παλλαϊκό αίτημα «Οι νάζι στη φυλακή» γίνεται επιτέλους πράξη…

Οι στιγμές είναι ιστορικές και προκαλούν συγκίνηση. Η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου.

Η απόφαση

Με την απόφαση καταδικάστηκαν όλα τα πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν από το Δικαστήριο ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Χρήστος Παππάς και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ο Παύλος Γερμενής.

Ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν οι υπόλοιποι 11 (Αντώνιος Γρέγος, Ελενη Ζαρούλια, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Δημήτρης Κουκούτσης, Νίκος Μίχος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Στάθης Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης).

Ο Γιώργος Ρουπακιάς κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία Φύσσα και 15 από τους 17 κατηγορούμενους καταδικάστηκαν για συνέργεια.

Για την επίθεση σε Αιγύπτιους ψαράδες κρίθηκαν ένοχοι και οι πέντε για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για την επίθεση σε αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ κρίθηκαν ένοχοι και οι τέσερις κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

«Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου»

Στο άκουσμα της απόφασης, η Μάγδα Φύσσα κατέρρευσε. Ξέσπασε σε αναφιλητά.

«Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου», ήταν η πρώτη αντίδραση της, στο άκουσμα ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Παύλου.

Η ανακοίνωση της οικογένειας Φύσσα για την επέτειο

Η οικογένεια του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, μέσω των συνηγόρων της, εξέδωσε ανακοίνωση, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την καταδικαστική απόφαση.

Όλη η ανακοίνωση

«Ένα χρόνο μετά την έκδοση της ιστορικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών και ενώ επιτέλους η ελληνική Δικαιοσύνη έδειξε αποφασιστικότητα στην τιμώρηση εγκλημάτων με ναζιστικό κίνητρο, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών μας δείχνουν ότι ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής και επίμονος.

Η νίκη εντός της δικαστικής αίθουσας αποτελεί ένα μήνυμα πως οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αντίστοιχων εγκλημάτων δεν θα μένουν πλέον ατιμώρητοι, πως το κράτος δεν μπορεί να τους παράσχει ισόβια ασυλία και κάλυψη, ενώ παράλληλα αποτελεί και ένα μάθημα προς όλους μας ότι η ανοχή σε αντίστοιχες εκδηλώσεις μπορεί να αποβεί μοιραία.

Σε μία χρονική συγκυρία που η ατζέντα της Χρυσής Αυγής προωθείται ακόμα και από κυβερνητικούς παράγοντες, προφέροντας έδαφος για εκδήλωση νέων φαινομένων βίας, καλούμαστε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ώστε να μην θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς της ναζιστικής βίας.

Είμαστε όλες και όλοι εδώ για να ορθώσουμε και πάλι το ανάστημά μας αν χρειαστεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, με τα μέσα που διαθέτει ο καθένας μας και χωρίς να ξεχνάμε την πικρή εμπειρία των προηγούμενων ετών.

Οικογένεια Παύλου Φύσσα»

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σήμερα η δίκη για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Επικοινώνησε με τις αδελφές που κακοποιήθηκαν από την μητέρα τους στη Θεσσαλονίκη

Φασιστική επίθεση: 36 μήνες στον νεοναζί με τη σβάστικα στο μπράτσο που τώρα απαρνιέται την ιδεολογία του για να γλυτώσει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:41