search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:36
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Eπίθεση ακροδεξιών σε μέλη της ΚΝΕ – 4 τραυματίες (Photos & Video)

03.10.2021 13:09
thessaloniki_akrodeksioi_epithesi

Επίθεση από ομάδα, περίπου 10 με 15 ακροδεξιών, δέχτηκαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι οποίοι πραγματοποιούσαν εξόρμηση στην πλατεία Ελευθερίας στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ομάδες ακροδεξιών επιτέθηκαν και τους «χτύπησαν» με χοντρές αλυσίδες, taser και μαχαίρια.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερις άνθρωποι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο.

Πηγή φωτογραφίας: 902.gr

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Σε εξέλιξη έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 16 προσαγωγές.

ΚΚΕ: «Θρασύδειλοι ναζιστές εγκληματίες – Η κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη της»

H Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της την επίθεση που δέχτηκαν τα μέλη της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση με αλυσίδες και άλλα δολοφονικά μέσα σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη, την ώρα που πραγματοποιούσαν μαζική πολιτική εξόρμηση με το Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής προς τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία για τη συσπείρωση και συμπόρευση με ΚΚΕ. Οι θρασύδειλοι ναζιστές εγκληματίες επιτέθηκαν μπροστά σε εκατοντάδες εργαζόμενους, νέους και παιδιά, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για εγκληματική ναζιστική συμμορία. Τραυμάτισαν τέσσερα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Μπροστά στη μαζική αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, τράπηκαν σε φυγή. Αν νομίζουν πως θα φοβίσουν το λαό, τους ανθρώπους του μόχθου και τη νεολαία είναι βαθιά γελασμένοι. Η δράση τους πρέπει να συναντήσει την καθολική αντίδραση, να απομονωθεί ο φασισμός».

Η Κ.Ο Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από την επίθεση, ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα. «Να αναλάβει την ευθύνη της απέναντι στη δράση των φασιστικών συμμοριών. Να προστατέψει την ελεύθερη πολιτική δράση, τη δράση του κινήματος από τις επιθέσεις τους. Ο λαός να τους απομονώσει στις γειτονιές, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς» επισημαίνει στην ανακοίνωση της.

Πηγή φωτογραφιών – βίντεο: 902.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός – Ψαλτοπούλου: Στο τέλος όλοι θα κάνουμε 3η δόση (Video)

Δημήτρης Σαμαρτζής: Πέθανε ο τραγουδιστής – Σε ηλικία 38 ετών

Τροχαίο στην Ραφήνα: Έκκληση για αυτόπτες μάρτυρες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:36