search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 23:51
MENU CLOSE

Πάτρα: Γεννητούρια στην μέση του δρόμου για νεαρή μητέρα

12.10.2021 11:35
patra_new

Γεννητούρια στην μέση του δρόμου είχαμε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στην πόλη της Πάτρας.

Συγκεκριμένα, μια νεαρή μητέρα γέννησε ένα υγιέστατο και ολίγον τι… βιαστικό μωράκι στη συμβολή των οδών Κανακάρη και Παντανάσσης, λίγη ώρα μετά τις 6 το απόγευμα.

Το μωράκι γεννήθηκε ξαφνικά προτού προλάβει η μητέρα του να μεταβεί στο νοσοκομείο, ενώ τον ομφάλιο λώρο έκοψαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι κλήθηκαν για επείγον περιστατικό στο σημείο, για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στην νεαρή επίτοκο.

Όπως αναφέρει η «Γνώμη Πατρών», ο τοκετός έλαβε χώρα επί του οδοστρώματος, καθώς έσπασαν τα νερά και η κοπέλα πονούσε. Κάτοικος της περιοχής την είδε και ενημέρωσε το ΕΚΑΒ ενώ προσέτρεξε να της προσφέρει βοήθεια. Το ασθενοφόρο έφθασε άμεσα, όμως το μωράκι είχε γεννηθεί.

Οι διασώστες ακολούθησαν το πρωτόκολλο τόσο για το μωρό όσο και για την επίτοκο, οι οποίοι χαίρουν άκρας υγείας. Εκλήθη άμεσα και η Κινητή Μονάδα επανδρωμένη με γιατρό. Το ένα ασθενοφόρο παρέλαβε το μωρό, το άλλο τη μητέρα, προκειμένου να διακομισθούν στο νοσοκομείο και να λάβουν ιατρικής φροντίδας.

Ωστόσο, αξιοσημείωτη ήταν και η βοήθεια που προσέφεραν οι παρευρισκόμενοι πολίτες, οι οποίοι – όπως μας είπαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ- μέχρις ότου να φθάσει το ασθενοφόρο, είχαν μεριμνήσει προσφέροντας μια κουβέρτα για να τυλιχθεί το μωρό καθώς ο κίνδυνος υποθερμίας ήταν άμεσος.

Ευτυχώς, όλα πήγαν κατ’ ευχήν, με τη μητέρα και το νεογέννητο αγοράκι να χαίρουν άκρας υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Σάσα Σταμάτη: «Στην δικαιοσύνη για να διαπιστωθεί αν ο πατέρας μου ήταν θύμα ιατρικού λάθους»

Μπακογιάννης: Για το κυκλοφοριακό ευθύνεται και η… οικονομική ανάπτυξη (Video)

Bullying σε 13χρονο στην Τροιζηνία: «Τον απειλούσαν ότι θα μας σκοτώσουν» – «Το έκαναν και σε άλλα παιδιά» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 23:39