search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:16
MENU CLOSE

ΚΙΝΑΛ: Μαζεύουν υπογραφές για την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου – Τι θα κάνουν οι άλλοι υποψήφιοι

19.10.2021 07:52
papandreou_new

Ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να μην ανακοίνωσε επίσημα ακόμα την υποψηφιότητα του, όλα δείχνουν ωστόσο ότι αυτή η «εκκρεμότητα» θα λήξει τις επόμενες ώρες πριν ή μετά την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού από την Τουρκία.

Οι πληροφορίες λένε ωστόσο ότι από χθες το απόγευμα ξεκίνησε η συλλογή των υπογραφών που θα συνοδευόσουν την υποψηφιότητα του. Στόχος είναι να συγκεντρώσει όχι μόνο τις 45 υπογραφές που απαιτούνται από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά πολύ περισσότερες. Κάποιοι μιλούν για 80 ή και 100 υπογραφές.

Την ίδια στιγμή στελέχη του ΚΙΝΑΛ –της στενής Παπανδρεϊκής ομάδας τηλεφωνούσαν  σε βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, συνδικαλιστές αλλά και σε στελέχη που έχουν θέσεις σε νευραλγικούς τομείς της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να συναχτεί ένα κείμενο υποστήριξης της υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού.

Οι πληροφορίες άλλωστε λένε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι στενοί του συνεργάτες έχουν συνομιλήσει τις τελευταίες ώρες με τους βουλευτές Γ. Καμίνη, Γ. Αρβανιτίδη ενώ βρίσκονται σε επαφή και με στελέχη προερχόμενα από τη ΔΗΜΑΡ.

Σημαντικό ρόλο σε όλες αυτές τις διαδικασίες παίξουν στελέχη προερχόμενα από το Γεννηματικό μπλοκ όπως, ο Χρήστος  Πολυζωγόπουλος, η Τόνια Αντωνίου, ο Στέφανος Παραστατίδης.

Πάντως μέχρι τώρα κανείς από τους υποψήφιους προέδρους δεν εμφανίζεται έτοιμος να αποσυρθεί από την κούρσα της διεκδίκησης της προεδρίας του ΚΙΝΑΛ. Μόνο ο Βασίλης Κεγκέρογλου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να το σκεφτεί εφόσον υπάρξει η υποψηφιότητα του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, από την πατρίδα των Παπανδρέου, το Καλέντζι Αχαΐας, την οποία επισκέφθηκε χθες έστειλε μήνυμα για άλλη μια φορά ότι δεν προτίθεται να κάνει πίσω. Στην συνέχεια μάλιστα από την Ζάκυνθο επεσήμανε ότι: «Αν θέλει να κατέβει είναι ευπρόσδεκτος, αν δε θέλει, να μας το πει γρήγορα, γιατί απασχολούμαστε χωρίς λόγο για ένα θέμα που δε θα υπάρξει».

Αρνητικός στο να αποσύρει την υποψηφιότητά του είναι και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μίλησε χθες για 35 λεπτά μέσω Skype με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να του είπε ότι σκέπτεται να είναι υποψήφιος και του ζήτησε να είναι στο πλευρό του.

«Κατεβαίνω γιατί θέλω να μεγαλώσω την παράταξη», λέγεται ότι είπε στον συνομιλητή του ο Γιώργος Παπανδρέου. «Πρόεδρε, υπάρχει κοινωνικό αίτημα για αλλαγή γενιάς στο ΚΙΝΑΛ και έτυχε να είμαι εγώ αυτός», ήταν η απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Αυτό θα είναι άλλωστε και το αφήγημα του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ ο οποίος εμφανίζεται να βρίσκεται ανάμεσα στις συμπληγάδες.

Αμετακίνητοι από την θέση τους να είναι υποψήφιοι παρουσιάζονται ο Χάρης Καστανίδης, και ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ και ο Παύλος Χρηστίδης δεν φαίνεται να θέλει να πετάξει λευκή πετσέτα πριν δει τις τελικές εξελίξεις.

«Είμαι παιδί της αλλαγής και αυτό είναι κάτι που εκφράζει χιλιάδες συμπολίτες μας. Είμαι εδώ, αυτόνομα, για να εκφράσω τη γενιά μου και τη διαγενεακή ενότητα της παράταξης. Με αυτή την πυξίδα και σε αυτή την κατεύθυνση νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πως μπαίνω στη μάχη», δήλωσε  ο κ. Χρηστίδης.

Διαβάστε επίσης:

Θ. Πλεύρης: Η κοινωνία δεν θα ξανακλείσει και οι ΜΕΘ δεν θα νοσηλεύουν μόνο ασθενείς covid

Καραγιάννης: Στο Αρκαλοχώρι κάναμε πράγματα που δεν έγιναν ποτέ στο παρελθόν

ΚΚΕ για αποφυλάκιση Πατέλη: Απαράδεκτη και εξοργιστική απόφαση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:16