search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 04:12
MENU CLOSE

Λάτσιο: Ναζιστικός χαιρετισμός από στέλεχος της ομάδας – Απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες (Video)

20.10.2021 17:03
lazio_fasistas-new

Η Λάτσιο είναι μια από τις δυο μεγάλες ομάδες της Ρώμης. Οι σκληροί οπαδοί της είναι φασίστες και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν προκαλέσει χαιρετώντας φασιστικά κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.


Οι οπαδοί της Λάτσιο έχουν ταυτιστεί με τον φασισμό και μεγάλο τους αντίπαλος είναι οι οπαδοί της Ρόμα (και οι δυο ομάδες έχουν έδρα στη Ρώμη) αλλά και οι οπαδοί της Λιβόρνο που ιδεολογικά βρίσκονται στα αριστερά.
Ένας από τους ποδοσφαιριστές της Λάτσιο ήταν ο Πάολο Ντι Κάνιο ο οποίος προκαλούσε τους πάντες με την εριστική συμπεριφορά του αλλά και για το γεγονός ότι μετά από γκολ που πετύχαινε πήγαινε στην εξέδρα των σκληροπυρηνικών οπαδών και χαιρετούσε φασιστικά. (Βέβαια μπροστά στον θηριώδη Λουκαρέλι της Λιβόρνο που κάτω από την εμφάνιση του φορούσε φανέλα του Τσε Γκεβάρα, ο Ντι Κάνιο στεκόταν σούζα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία)


Τώρα είχαμε και άλλο περιστατικό φασιστικού χαιρετισμού με τον εκπαιδευτή του αετού της ομάδας (ο αετός είναι το έμβλημα της Λάτσιο και έχουν προσλάβει εκπαιδευτή να κάνει σόου με ένα αετό στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας).
Ο Ισπανός Χουάν Μπερναμπέ είναι από το 2010 ο προπονητής της «Ολίμπια» του αετού της Λάτσιο. Στον αγώνα του περασμένου Σανββάτου με την Ίντερ, ο Μπερναμπέ φαίνεται ολοκάθαρα να χαιρετάει φασιστικά προς την εξέδρα.


Ταυτόχρονα με τον φασιστικό χαιρετισμό ο Μπερναμπέ φωνάζει «Ντούτσε, Ντούτσε». Η διοίκηση της ομάδας μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο τον απέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες: «Οι πράξεις του προσβάλλουν τον σύλλογο, τους οπαδούς και τις αξίες που εμπνέουν την κοινότητα», έγραψε ο επίσημος λογαριασμός της ομάδας στο twitter.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στο Αιγάλεω: Δολοφονία ηλικιωμένης μέσα στο σπίτι της

Κορωνοϊός: Ποια είναι η αποτελεσματικότητα κάθε εμβολίου

Ζακ Κωστόπουλος: «Μην γίνει η κοινωνία μέρος που κάποιος θα σκοτώνει και θα ξεφεύγει με δικαιολογίες», λέει η μητέρα του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06