search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 20:58
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Το Συνέδριο στο τραπέζι του Πολιτικού Συμβουλίου, πιθανή ανακοίνωση ημερομηνίας

20.10.2021 13:30
SYRIZA_NEW

Συνεδριάζει αυτή την ώρα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το 3ο Τακτικό Συνέδριο που εκκρεμεί.

Οι πληροφορίες κατατείνουν στο ότι τελικά το συνέδριο θα διεξαχθεί τον προσεχή Φεβρουάριο του 2022, είναι δε πιθανό σήμερα να ανακοινωθούν και ημερομηνίες.

Τον προηγούμενο καιρό γινόταν λόγος για προσπάθεια το συνέδριο που εκκρεμεί από την άνοιξη του 2020, να διεξαχθεί ως το τέλος του χρόνου, ωστόσο το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ στις αρχές Δεκεμβρίου, το οποίο παρά τις εξελίξεις φαίνεται πως θα διεξαχθεί κανονικά, όσο και η προτίμηση της ηγεσίας το συνέδριο να εκπέμψει σήμα ενότητας και νίκης όσο πιο κοντά στον εκτιμώμενο χρόνο πρόωρων εκλογών ήταν παράγοντες που συνέβαλαν στην επιλογή για Φεβρουάριο.

Στη συζήτηση αναμένεται να τεθούν όλα τα ανοιχτά οργανωτικά και καταστατικά ζητήματα, σχετικά με το μέγεθος και τον τρόπο εκλογής του συνεδριακού σώματος (πχ ποιο θα είναι το εκλογικό μέτρο στις οργανώσεις μελών), την εκλογή των οργάνων από το συνέδριο κλπ.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσαν νωρίτερα ότι η συζήτηση αναμένεται να διεξαχθεί σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα. Πάντως, από την πλευρά της εσωκομματικής μειοψηφίας υπάρχει εγρήγορση για τα οργανωτικά θέματα, τα οποία επιδρούν στους συσχετισμούς δύναμης.

Τη συζήτηση αναμένεται να απασχολήσουν και οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής καθώς αποτελεί τον βασικό αποδέκτη του μηνύματος για συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης μετά τις προσεχείς εκλογές με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Χθες, ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να τοποθετηθεί σε σχέση με τα πρόσωπα προκειμένου να μην θεωρηθεί ότι εκφράζει προτίμηση και ότι άρα επιχειρεί παρέμβαση στα εσωτερικά ενός άλλου κόμματος, θα ήταν «άκομψο» είπε προσθέτοντας ότι σέβεται τις διεργασίες. Σημείωσε μόνο, επί του στρατηγικού ζητήματος, πως είναι «πάρα πολύ κρίσιμο να υπάρξει την επόμενη μέρα, όχι μόνο από το ΚΙΝΑΛΛ, την επόμενη μέρα συνολικά για τη χώρα, η προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης μιας κυβέρνησης που θα ξαναβάλει τη χώρα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και θα ξαναδώσει προοπτική κοινωνικής συνοχής για την πλειοψηφία των συμπολιτών που, από αυτές τις πολιτικές σήμερα, χειμάζονται».

Διαβάστε επίσης:

Λοβέρδος: «Δεν θα κάνω πίσω – Πίστευα ότι ο Παπανδρέου θα διάλεγε άλλη πορεία»

Άδωνις: «Το κύμα ακρίβειας δεν έχει έρθει στην Ελλάδα – Οι καταναλωτές ξοδεύουν λεφτά, άρα έχουν» (Video)

Τσίπρας για Εξεταστική: Βλέπει κυβερνητική προσπάθεια για να μη διερευνηθεί η Λίστα Πέτσα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 20:57