search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:53
MENU CLOSE

Εμβόλια: Θα εγκριθεί το Sputnik V στην Ευρώπη;

21.10.2021 18:16
sputnikV_new

Το Κρεμλίνο ελπίζει ότι το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα λάβει σύντομα την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Η ρωσική πλευρά θεωρεί ότι η έγκριση θα έπρεπε να είχε δοθεί εδώ και καιρό, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, παραδεχόμενος ότι υπάρχουν κάποιες τεχνολογικές διαφορές με τον EMA σχετικά με την πιστοποίηση του ρωσικού Sputnik V.

«Πράγματι, υπάρχουν ορισμένες τεχνολογικές διαφορές σχετικά με την πληρότητα των εγγράφων και των δεδομένων που υποβλήθηκαν για να πιστοποιηθεί το εμβόλιο μας από τον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων», δήλωσε ο Πεσκόφ, επισημαίνοντας ότι «ο ευρωπαϊκός οργανισμός εξακολουθεί να λέει ότι είναι ελλιπή κάποια στοιχεία». Παράλληλα ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας και άλλα υπουργεία όπως και το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) ασχολούνται με το ζήτημα αυτό και πως «αυτή τη στιγμή πρόκειται για καθαρά τεχνικής φύσεως τυπικές διαδικασίες».

Η Ρωσία ολοκληρώνει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της πιστοποίησης του εμβολίου Sputnik V από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Υγείας, αναφέροντας ότι αναμένει επίσης εφέτος μια αποστολή του EMA που θα επισκεφθεί τη χώρα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) είναι απίθανο να αποφασίσει αν θα εγκρίνει το Sputnik V τουλάχιστον μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2022, επειδή εξακολουθούν να λείπουν ορισμένα δεδομένα που απαιτούνται για την επανεξέταση, δήλωσε στο Reuters πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Διαβάστε επίσης:

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες για το πρόγραμμα της Amazon

Οι ψηφιακοί νομάδες έρχονται για να μείνουν στη χώρα μας

Δακτύλιος: Επανέρχονται τα μονά-ζυγά- Ποια οχήματα κυκλοφορούν ελεύθερα- Τι θα γίνει με τις άδειες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15