search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 17:03
MENU CLOSE

Sputnik V: Κοντά στην άδεια επείγουσας χρήσης του ΠΟΥ

08.10.2021 17:06
sputnikV_new

«Μια ανάσα» από την καταχώρηση άδειας κατεπείγουσας χρήσης του ΠΟΥ φαίνεται πως βρίσκεται το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά της COVID19.

Εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε την Παρασκευή ότι ο οργανισμός βρίσκεται «κοντά» στην επίλυση των ζητημάτων που σχετίζονται με το ρωσικό εμβόλιο, χωρίς να αναφέρει κάποια ημερομηνία κατά την οποία θα γίνει μια ενδεχόμενη καταχώρηση για άδεια επείγουσας χρήσης.

«Επιλύουμε σιγά-σιγά τα περισσότερα ζητήματα…», δήλωσε η Φαντέλα Σαΐμπ κατά την διάρκεια ενημέρωσης στη Γενεύη.

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι όλα τα εμπόδια για την καταχώρηση του εμβολίου στον ΠΟΥ έχουν ξεπεραστεί και απομένει μόνο η ολοκλήρωση κάποιων γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Στο 94% η αποτελεσματικότητα για τη μετάλλαξη Δέλτα

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του διευθυντή του Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Γκαμαλέι της Ρωσίας, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού κυμαίνεται μεταξύ 83%-94% με βάση διάφορα δεδομένα και μεθόδους καταγραφής.

«Η αποτελεσματικότητα όσον αφορά την προστασία του εμβολίου Sputnik-V, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας όπως καταγράφονται σήμερα κυμαίνεται από το 83% έως το 94%…Την ίδια στιγμή η αποτελεσματικότητα των εμβολίων Pfizer και Moderna, σύμφωνα με τα στοιχεία των αμερικανικών και ισραηλινών πανεπιστημίων κυμαίνεται από το 40% και κάτι έως το 52%, κάτι που φυσικά είναι σημαντικά χειρότερο» δήλωσε στις 10 Σεπτεμβρίου ο Γκίντσμπουργκ.

Διαβάστε επίσης:
ΣΥΡΙΖΑ: Το «όχι» στην αμυντική συμφωνία, οι αποχρώσεις του και η σκληρή αντιπολιτευτική τακτική

Τουρκία: «Ζόρια» για τον Ερντογάν – Έξι κόμματα συσπειρώνονται εναντίον του

770 νέα «πράσινα» λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 17:03