search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:52
MENU CLOSE

Μητσοτάκης σε ΕΕ: «Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας για να μην μεταφερθεί η ενεργειακή κρίση στα νοικοκυριά»

21.10.2021 20:11
mhtsotakis654-new

Γέφυρα της Αφρικής με την Ευρώπη μπορεί να γίνει η Αίγυπτος τόσο στην ηλεκτρική ενέργεια όσο και στο φυσικό αέριο δήλωσε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης . Μάλιστα, Ελλάδα και Αίγυπτος υπέγραψαν συμφωνία ηλεκτρικής διασύνδεσης και η αφρικανική χώρα μπορεί να εξάγει ηλεκτρική πράσινη ενέργεια σε χαμηλές τιμές και να τη μεταφέρει μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά και υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στην παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη τη σημασία όχι μόνο των προμηθειών, αλλά και των δυνατοτήτων αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Ευρώπη. 

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη «να μελετηθεί η ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας προκειμένου να εξεταστεί τί παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν για να μην είμαστε εκτεθειμένοι σε απότομες μεταβολές τιμών».  

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει απ’το χέρι μας για να μην μεταφερθεί η κρίση στα νοικοκυριά», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέπτυξε το θέμα της ενεργειακής κρίσης και των λύσεων που προτείνει και στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, όπου ενημέρωσε αναλυτικά για τις συμφωνίες που υπογράφτηκαν με  αφορμή την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Αιγύπτου- Κύπρου που έλαβε χώρα στην Αθήνα την περασμένη Τρίτη.

Ο Πρωθυπουργός ανέπτυξε την γεωπολιτική διάσταση του ενεργειακού και τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Ανατολική Μεσόγειος ως εναλλακτική πηγή στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: «Κλείδωσαν» οι έξι υποψηφιότητες – Τα προφίλ και οι υπογραφές (Photos/Videos)

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ζητεί κοινή αγορά φυσικού αερίου από την EE

Δένδιας από Τρίπολη: Η Ελλάδα επιστρέφει στη Λιβύη παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 09:52