search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:11
MENU CLOSE

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: «Κλείδωσαν» οι έξι υποψηφιότητες – Τα προφίλ και οι υπογραφές (Photos/Videos)

21.10.2021 18:46
kinal-new

Εξέπνευσε το απόγευμα της Πέμπτης η προθεσμία που είχαν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής για να καταθέσουν στην Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) τις απαιτούμενες υπογραφές που πρέπει να συνοδεύουν την υποψηφιότητά τους.

Η εσωκομματική διαδικασία, που τα τελευταία 24ωρα έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των υπολοίπων κομμάτων καθώς και των ΜΜΕ λόγω και της υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, οδηγείται πλέον σε πέντε περίπου εβδομάδες προεκλογικής δραστηριότητας των έξι υποψηφίων. Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 5 και 12 Δεκεμβρίου.

Οι υποψήφιοι και οι υπογραφές

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Παπανδρέου και την συνεπακόλουθη απόσυρση του Βασίλη Κεγκέρογλου, οι υποψηφιότητες και οι συνοδευτικές υπογραφές διαμορφώνονται ως εξής:

Νίκος Ανδρουλάκης: 20.000 υπογραφές – Ανδρέας Λοβέρδος 14.200 – Παύλος Χρηστίδης: 7.000 – Παύλος Γερουλάνος 6.245. Τον Γιώργο Παπανδρέου στηρίζουν και 80 μέλη της Κ. Επιτροπής.

ΕΔΕΚΑΠ: Στις 83.000 αθροιστικά οι υπογραφές

Σε ανακοίνωσή της για την ολοκλήρωση της διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, που υπογράφεται από την πρόεδρό της Θόδωρο Καπετανάκη, η ΕΔΕΚΑΠ αναφέρει:

«Ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα εντός της προθεσμίας που είχε οριστεί η κατάθεση των υπογραφών των υποψηφίων Προέδρων του Κινήματος Αλλαγής . Υποψηφιότητες κατέθεσαν οι : ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ, ΧΑΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ. 83.000 πολίτες δήλωσαν την στήριξή τους στους συντρόφους που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την ηγεσία του Κινήματος, γεγονός που σηματοδοτεί την μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου.

Το Κίνημα Αλλαγής, η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη δυναμώνει και θα γίνει και πάλι πρωταγωνιστής των εξελίξεων στην πολιτική ζωή της χώρας. Η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) προχωρά στις προβλεπόμενες διαδικασίες σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ.1 του Καταστατικού για την ανακήρυξη των υποψηφίων

Οι δηλώσεις των υποψηφίων

Νίκος Ανδρουλάκης: Προϋπόθεση η ανανέωση για την αναγέννησή μας

«Κατέθεσα σήμερα, μαζί με 20.000 μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης την υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του Κινήματός μας. Πιστεύω βαθιά ότι η ανανέωση είναι όχι μόνο πολιτικό και κοινωνικό αίτημα, αλλά και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας.

Σέβομαι όλους τους συνυποψήφιους μου, όμως η εκλογή νέας ηγεσίας αφορά την επόμενη μέρα του Κινήματος. Αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας.

Το ζητούμενο σήμερα είναι η ενότητα, η διεύρυνση και η πολιτική αυτονομία της παράταξης. Για να μεγαλώσει, να δυναμώσει και να μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας. Να δώσει φωνή σε όσους δεν ακούγονται και ελπίδα σε όσους δεν ονειρεύονται. 

Τώρα είναι η ώρα της δικής μας πολιτικής αντεπίθεσης.

Όχι μόνο με τη δύναμη της ιστορίας και των αναμνήσεων, αλλά κυρίως με την προοπτική για την επόμενη μέρα. Με μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική πρόταση για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Την βιώσιμη ανάπτυξη. Την εργασιακή ανασφάλεια. Την κλιματική αλλαγή. Το δημογραφικό. Την ενίσχυση του κράτους δικαίου και των ατομικών δικαιωμάτων.

Στο προσκλητήριο για το αύριο της παράταξης ζητώ τη στήριξή σας. Τώρα είναι η ώρα να σπάσουμε τις επετηρίδες και όσα κρατάνε την παράταξη καθηλωμένη. Η δύναμη του Κινήματός μας είμαστε τα μέλη, οι φίλοι και τα στελέχη που το κρατήσαμε όρθιο στις πιο δύσκολες στιγμές του. Αν εμείς ενώσουμε δυνάμεις, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την αναγέννηση του. Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί. Κοιτάζοντας μπροστά

Παύλος Χρηστίδης: Η επαναφορά της σοσιαλδημοκρατίας μπορεί να εγγυηθεί την προοδευτική ανασυγκρότηση

«7000 τιμητικές υπογραφές. Ένα ευχαριστώ είναι λίγο. Η υποψηφιότητα μου θέλει να εκφράσει τις αγωνίες των Ελλήνων και ειδικά της νέας γενιάς της πατρίδας μας:

– για κοινωνική δικαιοσύνη

– για ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση και την εργασία

– για καλύτερες συνθήκες και καλύτερους μισθούς όπως αρμόζει στην πιο καταρτισμένη γενια

– για να σταματήσουμε να είμαστε η πρώτη μεταπολεμική γενιά που ζει χειρότερα απ’ τους γονείς τους.

»Οι λαοί της Ευρώπης αλλά και ο Ελληνικός λαός έχουν πλέον συνειδητοποιήσει μετά από μια πολύ δύσκολη δεκαετία ότι μόνο η επαναφορά της σοσιαλδημοκρατίας μπορεί να εγγυηθεί την προοδευτική κοινωνική, πολιτική και οικονομική ανασυγκρότηση.

»Restart για την μεγάλη Δημοκρατική και Προοδευτική παράταξη με οραμα και σχεδιο απέναντι στη συντήρηση. Για να κάνουμε τα όνειρα μας πράξη. Είναι στο χερι μας».

Παύλος Γερουλάνος: Στον δρόμο για μια Ελλάδα δυνατή

«Φίλες και φίλοι, κατέθεσα απόψε στην επιτροπή εκλογικής διαδικασίας (ΕΔΕΚΑΠ), 6.245 υπογραφές πολιτών από όλη τη χώρα που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Πολίτες, που θέλουν να δουν την προοδευτική παράταξη να γίνεται ξανά δύναμη ελπίδας.

Μπροστά μας έχουμε σχεδόν 2 μήνες για να μιλήσουμε με όσες περισσότερες Ελληνίδες και Έλληνες μπορούμε, για τις θέσεις και τις προτάσεις μας, να ανταλλάξουμε ιδέες, να ακούσουμε και να καταγράψουμε τις προσδοκίες, τις αγωνίες και τις ελπίδες τους.

Στον δρόμο για μια Ελλάδα δυνατή, για μια κοινωνία ανοιχτή, για μια οικονομία παραγωγική, όλες και όλοι, έχουν λόγο και ρόλο. Ξεκινάμε ένα ωραίο ταξίδι».

Παπανδρέου: Θα είχαμε περισσότερες υπογραφές, αλλά κράσαρε το σύστημα

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, εμφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Χ. Τρικούπη και κατέθεσε ο ίδιος τις 82 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Παράλληλα, δήλωσε ότι διαθέτει και 20.000 ηλεκτρονικές υπογραφές φίλων του κόμματος. «Θα είχαμε περισσότερες, αλλά κράσαρε το σύστημα. Είναι στη διάθεσή σας αν τις χρειαστείτε» είπε στα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ.

«Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή»

Ο πρώην πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα το οποίο προβλήθηκε από την ΕΡΤ το βράδυ της Τετάρτης.

«Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή. Για τους πολίτες και τη χώρα. Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη. Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά. Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος. Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρήΠρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων. Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση. Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής. Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή», ανέφερε.

Η συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου ανέβαινε από τις σκάλες στον 4ο όροφο της Χαριλάου Τρικούπη, όπου συνεδριάζει η ΕΔΕΚΑΠ, συναντήθηκε με τον Νίκο Ανδρουλάκη, που ανέβαινε με το ασανσέρ.

«Πρόεδρε», «Νίκο», χαιρετήθηκαν, και ευχήθηκε ο ένας στον άλλον καλή επιτυχία. Πρώτος κατέθεσε τις υπογραφές ο ευρωβουλευτής και μετά ο πρώην πρωθυπουργός.

Λοβέρδος: Δεν θα περάσει συγκυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ και Βαρουφάκη

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε καταθέσει από την προηγούμενη Παρασκευή την υποψηφιότητά του μαζί με 5.200 υπογραφές και χιλιάδες άλλες δηλώσεις υποστήριξης.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ραδιόφωνο του Alpha, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η δική μου υποψηφιότητα θα καταστρέψει κάθε σενάριο για μια δήθεν συγκυβέρνηση αναλογικής ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και ίσως και Βαρουφάκη», είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος. «Αν νικήσω, το κόμμα θα είναι ΠΑΣΟΚ, με τους ήλιους του, τα σύμβολά του, την ιστορία του», ξεκαθάρισε στον Alpha 98,9.

Καστανίδης: Δεν υπάρχουν ύποπτοι όροι

Ο Χάρης Καστανίδης, ο έτερος υποψήφιος που έχει καταθέσει ήδη την υποψηφιότητά του με 8.393 δηλώσεις στήριξης, απάντησε με αιχμηρό τρόπο στην αναφορά Λοβέρδου.

Σε ανάρτηση του ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έγραψε: «Διάβασα ότι “ο όρος προοδευτική διακυβέρνηση είναι ύποπτος”. Δεν υπάρχουν ύποπτοι όροι. Αποκτούν διαφορετική σημασία ανάλογα με τους ανθρώπους που εκφωνούν τις λέξεις».

Διαβάστε επίσης:
Πόνος στη μέση: Οι 5 κινήσεις για άμεση ανακούφιση

Κορωνοϊός: Στα 3.407 τα νέα κρούσματα – Ακόμη τρία στελέχη «Μ»

Κορωνοϊός-Θεσσαλονίκη: «Ναι» στις παρελάσεις από τον Ιατρικό Σύλλογο, ενώ η πόλη «βράζει» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:11