search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:29
MENU CLOSE

Άλεκ Μπάλντουιν: Δεν ήταν ο πρώτος – Όταν ο Μπράντον Λι έχανε τη ζωή του στα γυρίσματα ταινίας

22.10.2021 15:49
brandon-lee-new

Ο θανάσιμος τραυματισμός της Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας Rust, μετά από εκπυρσοκρότηση όπλου από τον Άλεκ Μπάλντουιν έχει παγώσει τον κόσμο.

Την ίδια στιγμή, σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται και ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζόελ Σόουζα.

Όμως το σκηνικό αυτό, δυστυχώς δεν συνέβη για πρώτη φορά, καθώς υπάρχει και η περίπτωση του Μπράντον Λι, γιου του διάσημου Μπρους Λι, που έπεφτε νεκρός από σφαίρες στα γυρίσματα της ταινίας «The Crow».

Η είδηση του θανάτου της Χαλίνα Χάτσινς επηρέασε την αδερφή του αδικοχαμένου Μπράντον Λι, η οποία με μία ανάρτηση στο twitter, εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στους οικείους και την οικογένεια της αδικοχαμένης διευθύντριας φωτογραφίας της ταινίας.

Το σκηνικό με τον Μπράντον Λι

Ο Μπράντον Λι γύριζε μια σκηνή στο «The Crow», στην οποία ο χαρακτήρας που υποδυόταν πυροβολήθηκε στην κοιλιά. Πριν γυριστεί η σκηνή, το όπλο ήταν γεμάτο φυσίγγια, αλλά η πυρίτιδα είχε αφαιρεθεί. Όχι όμως και η γόμωση. Μία σφαίρα είχε κολλήσει στην κάννη του όπλου. Όταν γυρίστηκε η σκηνή, το όπλο ήταν γεμάτο κενά φυσίγγια, ο ηθοποιός Μάικλ Μάσι πυροβόλησε και η σφαίρα κτύπησε τον Λι, που έπεσε πίσω. Όλοι νόμιζαν πως ακόμα υποκρινόταν. Ακόμα έπαιζε τη σκηνή. Κανείς δεν είχε καταλάβει πως είχε κτυπηθεί στην πραγματικότητα.

Ο Μπράντον Λι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε έξι ώρες επέμβαση, αλλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του στις 31 Μαρτίου 1993. Ο θάνατός του χαρακτηρίστηκε «δυστύχημα από αμέλεια».

Ο Μάικλ Μάσι, ο ηθοποιός που τράβηξε τη σκανδάλη στην επίμαχη σκηνή, είχε δηλώσει ότι δεν κατάφερε ποτέ να δει την ταινία. «Μόλις πήρα ένα χρόνο άδεια και επέστρεψα στη Νέα Υόρκη, δεν έκανα τίποτα, δεν δούλεψα. Αυτό που συνέβη στον Μπράντον ήταν ένα τραγικό ατύχημα… Δεν νομίζω ότι θα ξεπεράσω ποτέ κάτι τέτοιο», είχε πει τότε.

Η περίπτωση του Τζον-Έρικ Χέξουμ

Ο Μπράντον Λι πάντως δεν ήταν ο πρώτος. Είχε προηγηθεί ο αυτοπυροβολισμός του Τζον-Έρικ Χέξουμ το 1984, όταν κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος στα γυρίσματα για τη σειρά του CBS, «Cover Up», ο Χέξουμ έπαιζε με ένα πυροβόλο όπλο, χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι μια σφαίρα ήταν ακόμα στο όπλο και αυτοπυροβολήθηκε κατά λάθος. Ο 26χρονος πέθανε έξι μέρες αργότερα από τα τραύματά του.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Στον σύντροφό της ανήκουν λείψανα που βρέθηκαν σε πάρκο

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ακύρωσε την επίσκεψή της στην Β. Ιρλανδία – Πέρασε τη νύχτα της Τετάρτης σε νοσοκομείο

Κατεχόμενα: Νέο «ροζ» βίντεο με πρωταγωνιστή συνεργάτη του Ντενκτάς (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:28