search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:04
MENU CLOSE

Εξαφανίστηκαν οι εγκλωβισμένοι σκύλοι στo ηφαίστειο στη Λα Πάλμα- Βρέθηκε πανό που γράφει ότι είναι καλά (video)

22.10.2021 15:50
Volcano123-new

Μυστήριο καλύπτει την περίπτωση των σκυλιών που είχαν εγκλωβιστεί στη λάβα του ηφαιστείου Κούμπρε Βιέχα στο νησί Λα Πάλμα της Ισπανίας, που συνεχίζει να αναβλύζει λάβα για περισσότερο από ένα μήνα, καθώς τα drones που πέταξαν για να τα διασώσουν βρήκαν ανθρώπινα χνάρια αλλά και ένα πανό που έγραφε ότι οι σκύλοι είναι καλά.

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε μια τεράστια κινητοποίηση από ζωόφιλους σε ολόκληρη την Ισπανία για να συγκεντρωθούν χρήματα για τη διάσωση τριών σκελετωμένων σκύλων που κατέγραψαν drones να έχουν εγκλωβιστεί σε αυλή περικυκλωμένη από λάβα. Στήθηκε έτσι μια απέλπιδα επιχείρηση διάσωσης από χειριστές drone, που όμως όταν κατέφθασαν στο σημείο βρήκαν ένα πανό που ανέγραφε στα ισπανικά: «Να είσαι δυνατή Λα Πάλμα. Οι σκύλοι είναι μια χαρά. Α-Team», υπονοώντας ότι τα τετράποδα είχαν απεγκλωβιστεί.

«Το πανό βρίσκεται όντως εκεί, μόνον που το αναποδογύρισε ο άνεμος και είδαμε ανθρώπινα ίχνη, άρα αντιλαμβανόμαστε ότι τα σκυλιά έχουν φύγει εδώ και κάποιες μέρες»,  δήλωσε ο υπεύθυνος της εταιρείας drone «Aerocamaras» Χάιμε Περέιρα. Πρόσθεσε ότι υπέρυθρες μετρήσεις της λάβας γύρω από την αυλή, όπου είχαν εγκλωβιστεί επί εβδομάδες οι σκύλοι, έδειξαν ότι στερεοποιήθηκε σε κάποια σημεία και η θερμοκρασία της έπεσε ανάμεσα στους 40-70 βαθμούς Κελσίου, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν εφικτό κάποιος να πλησιάσει εκεί και να σώσει τα ζώα. «Καταλάβαμε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει καθώς ελέγξαμε όλες τις περιοχές όπου θα μπορούσαν να κρύβονται και δεν βρήκαμε τίποτε», είπε. «Το μόνο που θέλουμε τώρα είναι να δούμε τους σκύλους για να βεβαιωθούμε ότι είναι καλά κι ότι είναι αυτοί τους οποίους ψάχναμε».

Η εταιρεία Aerocamaras σχεδίαζε να στείλει ένα μεγάλο drone ικανό να μεταφέρει βάρος 50 κιλών και εξοπλισμένο με τηλεχειριζόμενο δίχτυο σε μια προσπάθεια να πιάσει έναν έναν τους σκύλους και να τους μεταφέρει μακριά από τη λάβα, ενώ όλες τις προηγούμενες ημέρες μικρότερα drones μετέφεραν πακέτα με σκυλοτροφή στους σκύλους.

Το ηφαίστειο  Κούμπρε Βιέχα προκάλεσε καταστροφές σε περίπου 2.000 κατοικίες κι ανάγκασε χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους , ενώ από τις 19 Σεπτεμβρίου, οπότε και ενεργοποιήθηκε, δεν σταμάτησε να ξερνά ποτάμια λάβας και τέφρας.

Διαβάστε επίσης:

Άλεκ Μπάλντουιν: Το προφητικό tweet – «Αναρωτιέμαι πώς είναι να σκοτώνεις κάποιον άδικα»

Κατεχόμενα: Νέο «ροζ» βίντεο με πρωταγωνιστή συνεργάτη του Ντενκτάς (video)

Ρώμη: Γδύθηκαν στη μέση του δρόμου πρώην αεροσυνοδοί της Alitalia (Video/Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:04