search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:39
MENU CLOSE

Μίκης Θεοδωράκης: Οι τελευταίες επιθυμίες του – Τι έγραψε για τον Νίκο Κουρή

22.10.2021 16:10
mikis_theo

Μέσα από πέντε διαθήκες ο Μίκης Θεοδωράκης έδωσε σαφέστατες και λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τη διαχείριση όλων όσα άφησε πίσω του φεύγοντας.

Σε αυτές, ο Μίκης Θεοδωράκης κάνει αναφορά και στον Νίκο Κουρή, τον «αυτοαποκαλούμενο Θεοδωράκη», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Τον ευχαριστεί που διαδίδει το έργο του και προτρέπει τους δικούς του ανθρώπους να μην του το απαγορεύσουν. Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ το MEGA, «δεν λέει ότι είναι γιος του, ότι είναι παιδί του, λέει ότι αυτοαποκαλείται Θεοδωράκης».

Παράλληλα, ζητεί από τους οικείους του να κάνουν μουσείο το σπίτι στο οποίο διέμενε απέναντι από την Ακρόπολη, ενώ το ΙΧ αυτοκίνητό του το αφήνει σε ένα ίδρυμα.

Μιλώντας στον Alpha ο δικηγόρος της κόρης του, Μαργαρίτας Θεοδωράκη, εξήγησε τι σημαίνει η αναφορά στον Νίκο Κουρή που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του και τι σημαίνει η παρένθεση «Θεοδωράκης» που υπάρχει δίπλα στο επίθετό του.

«Το όνομα “Θεοδωράκης” όπως και ο “Θοδωρακισμός”, η έννοιά του που αναλύει σε άλλη σελίδα της διαθήκης του, σημαίνει όλοι αυτοί που είναι ταγμένοι να υπηρετήσουν, να διαδώσουν να μείνει το έργο του ζωντανό. Όσον αφορά στο θέμα “Θεοδωράκης” είναι σε παρένθεση. Η ερμηνεία μου στηρίζεται σε πολλά γεγονότα. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που λένε ότι είναι Θεοδωρακιστές και υπογράφουν ως “Θεοδωράκης”», υποστήριξε.

Όπως είπε, «δεν αποδεχόμαστε ότι είναι γιος του (σ.σ.: ο Νίκος Κουρής) γιατί μέσα στη διαθήκη, που είναι λεπτομερής, είναι οι βελτιώσεις… Οι βασικές (σ.σ.: διαθήκες) είναι του 2017 και του 2011. Σε αυτές τις διαθήκες λοιπόν αναφέρει ρητά “τα δύο μου παιδιά”, αναφέρει ρητά “τα πέντε μου εγγόνια” και κάνει μνεία για όλους τους ανθρώπους που δεν είναι μόνο ο Νίκος Κουρής», κατέληξε ο Βασίλης Παναγιωτακόπουλος.

Διαβάστε επίσης

«Αυλαία» για την «εποχή Μέρκελ»: Αποχαιρέτησαν την «σιδηρά καγκελάριο» στην τελευταία της Σύνοδο Κορυφής (Video)

Εξαφανίστηκαν οι εγκλωβισμένοι σκύλοι στo ηφαίστειο στη Λα Πάλμα- Βρέθηκε πανό που γράφει ότι είναι καλά (video)

Άλεκ Μπάλντουιν: Δεν ήταν ο πρώτος – Όταν ο Μπράντον Λι έχανε τη ζωή του στα γυρίσματα ταινίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:38