search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:46
MENU CLOSE

Ο κύβος ερρίφθη για την ελληνική υπηρεσία του Euronews στην Αθήνα

22.10.2021 20:09
euronews_new

Οι ευρωσκεπτικιστές εν τέλει επικράτησαν ωστόσο οι ελληνικές πιέσεις εντός Ελλάδας, αλλά και στους κόλπους της Κομισιόν, κατάφεραν με τις επαφές και τις πιέσεις του προηγούμενου διαστήματος να μην ανασταλεί η λειτουργία της.

Όμως η ελληνική υπηρεσία του Euronews με έναν τρόπο συρρικνώνεται. Από κανάλι θα μετεξελιχθεί σε ιστοσελίδα.

Η απόφαση ελήφθη και θα έχει εφαρμογή από τις αρχές του έτους. Έως τότε η ελληνική υπηρεσία θα λειτουργεί με την παρούσα μορφή της.

Για τους Γερμανούς και γερμανόφωνους ευρωβουλευτές- κύριοι εκφραστές της άποψης να πάψει να υπάρχει η ελληνική υπηρεσία του ευρωπαϊκού οργανισμού ειδήσεων-  το ετήσιο κόστος λειτουργίας της ελληνικής υπηρεσίας, ύψους 2 εκατ. ευρώ ήταν φαίνεται υψηλό (περιλαμβάνοτναι λειτουργικά έξοδα, εγκαταστάσεις, υποδομές, τεχνικές διευκολύνσεις κλπ).

Στο εξής το κόστος δραστικά μειωμένο εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του ελληνικού σκέλους αφού αυτό πλέον μετατρέπεται σε σάιτ.

Αξιολογείται ως σημαντικό το γεγονός ότι το κόστος πλέον αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου τα Κεντρικά στη Λυών και δεν θα εμπλέκεται στην χρηματοδότηση του σάιτ η Κομισιόν.

Παράλληλα αποσοβήθηκε ο κίνδυνος να χαθούν θέσεις εργασίας. Διότι στην νέα μορφή του το ελληνικό Euronews, ως ιστοσελίδα, θα έχει 14 άτομα προσωπικό από 19 που έχει τώρα ως κανάλι.

Στα θυγατρικά παραρτήματα που λειτουργούν ως ιστοσελίδες (τουρικό, περσικό, αραβικό) το προσωπικό είναι, όπως προβλέπεται από τις συμβάσεις τους, 14 άτομα. Το μοντέλο αυτό θα ακολουθήσει και το ελληνικό, μαζί και το ουγγρικό.

Κανείς από τους Έλληνες εργαζόμενους δεν θα «βρεθεί στο δρόμο», αναφέρουν πηγές περι το Euronews καθώς θα γίνουν κινήσεις τέτοιες για να μην περάσει κάποιος στην ανεργία, σύμφωνα και με τα μηνύματα- διαβεβαιώσεις από τα Κεντρικά στη Λυών.

Και ενώ η διοικηση του Euronews ανακοίνωνε την απόφαση της νωρίτερα το μεσημέρι στην Αθήνα, οι διαπραγματεύσεις με επενδυτές συνεχίζονται ώστε το ελληνικό τμήμα να επανέλθει ως affiliate (θυγατρική) και με την προηγούμενη του μορφή.

Κάτι τέτοιο όμως, εκτιμούν γνώστες του περιβάλλοντος και των διαδικασιών ανάπτυξης τέτοιων δομών του Euronews, δεν θα συμβεί πριν από το 2022.

Διαβάστε επίσης:

Κομάντα και Δράκοι – «Μυστικά» αποκαλύπτονται στο επεισόδιο της Κυριακής

Αλλαγή φρουράς σε προβεβλημένα πρόσωπα τηλεοπτικών σταθμών για την επόμενη σεζόν

Σκορδά εναντίον Σρόιτερ: Τι πήγε ακριβώς να μας δείξει από τις φυλακές στην Τρίπολη; (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:45